L'Ajuntament comença una campanya per reduir l'impacte ambiental dels comerços de Sant Cugat


  • Comparteix:

El regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, i la regidora de Comerç, Mayte Pérez, han presentat la iniciativa / Foto: Localpres

El regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, i la regidora de Comerç, Mayte Pérez, han presentat la iniciativa / Foto: Localpres

L'Ajuntament engega el Pla de Comerços Sostenibles de Sant Cugat, una iniciativa que vol reduir l'impacte ambiental causat pel consum energètic, la producció de residus i el consum d'aigua dels comerços, ja que suposa el 27% del total municipal. El consistori busca 150 establiments que vulguin millorar la competitivitat energètica i la imatge de comerç responsable amb el medi ambient. 15 d'aquests 150 negocis passaran a fer una prova pilot.

L'objectiu del projecte és reduir les emissions de diòxid de carboni del municipi i complir amb l'objectiu europeu del Pacte d'alcaldes 20/20/20 que consisteix a reduir el 20% dels gasos d'efecte hivernacle (GEH), incrementar un 20% l'eficiència energètica i assolir una contribució d'un 20% de les energies renovables. El pla també vol promoure hàbits de consum responsable i millorar la competitivitat dels comerços amb la reducció de costos en la factura energètica i amb la millora de la imatge de l'establiment. Ho explica el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech.

Joan Puigdomènech

L'objectiu general del pla és detectar mesures de competitivitat als comerços de Sant Cugat que redueixin l'impacte ambiental.


Durant la primera fase de la iniciativa, es classificaran els comerços segons la seva funció i s'escolliran els 150 negocis als quals se'ls farà una diagnosi de les instal·lacions i la gestió dels recursos energètics de forma gratuïta. El següent pas serà l'elecció de 15 comerços als quals s'acompanyarà en una prova pilot que servirà per quantificar quanta energia es pot estalviar. A més, l'Ajuntament ofereix assessorament tècnic i la possibilitat d'ajuts econòmics en la implantació de les mesures. Puigdomènech ha detallat en què consistirà la diagnosi que es farà als comerços.

Joan Puigdomènech

Els comerços tindran una radiografia de com utilitzen l'energia i quines possibilitats, des d'un punt de vista tècnic, tenen per millorar el seu consum.


A finals de desembre es publicarà una guia de bones pràctiques energètiques adreçades als comerços i es farà difusió dels resultats.

Els establiments interessats a participar al Pla de Comerços sostenibles poden enviar un correu electrònic a ecostudi@ecostudi.com durant el juny.

El regidor d'ICV-EUiA Ramon Gutiérrez ha assistit a la roda de premsa ja que, segons l'ecosocialista, el govern no ha informat de la iniciativa a les formacions de l'oposició en la comissió informativa corresponent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.