Sant Cugat estrena una reserva de papallones amb 41 espècies de plantes mediterrànies


  • Comparteix:

Sant Cugat acull una reserva de papallones, ubicada al complex d'oficines de Sant Joan Nord, amb 41 espècies de plantes que atrauen 25 tipus diferents d'aquest animal. La proposta, iniciativa de la immobiliària Colonial, l'ha posada en marxa la fundació World Nature amb l'objectiu de conservar la natura en zones urbanes. En paral·lel, la immobiliària ha tirat endavant la restauració de les restes arqueològiques d'un dipòsit romà i d'una canalització del segle I-II dC a tocar de la reserva.

L'objectiu de la reserva és proporcionar aliment i zona de refugi a les diferents papallones de l'entorn d'aquesta zona de Sant Cugat. Segons els experts, les papallones són excel·lents bioindicadors de la qualitat ambiental de l'hàbitat on viuen i la seva presència és fonamental per assegurar la biodiversitat de l'entorn.

El president de Colonial, Juan José Brugera, ha destacat la importància d'actuacions com aquestes ja que pensen en les necessitats de les zones on estan ubicats.

Juan José Brugera

La història de com va evolucionant el focus que vas posant a la prosaica activitat d'explotació d'oficines porta a vegades a actuacions com aquestes, que són importants.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat que aquest projecte és un bon exemple de responsabilitat social corporativa.

Mercè Conesa

No sempre la responsabilitat social corporativa va associada a projectes com el que veiem avui. És un projecte exemplar.


El jaciment romà
Les estructures romanes que s'han recuperat i restaurat van ser localitzades durant una intervenció arqueològica realitzada entre el 1999 i el 2000, prèvia a la construcció de l'edifici de Colonial. Durant els treballs arqueològics, es van documentar en aquest espai estructures vinculades a una activitat de producció agrària que van romandre protegides fins a l'actual restauració.

Arran d'aquestes mesures, s'ha fet visible un dipòsit de grans dimensions i un tram de canalització de líquids d'època romana. Per completar aquesta recuperació arqueològica, s'ha efectuat un projecte de museïtzació que permet a tots els visitants observar les restes arqueològiques i disposar d'informació del jaciment.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.