L'Ajuntament preveu buidar el pantà de Can Borrell per dragar fangs i eliminar les espècies invasores


  • Comparteix:

L'actuació es farà quan l'Ajuntament disposi d'una partida pressupostària

L'actuació es farà quan l'Ajuntament disposi d'una partida pressupostària

L'Ajuntament preveu buidar el pantà de Can Borrell, ubicat a Collserola, per dragar els fangs i altres materials acumulats. L'actuació també servirà per eliminar les espècies invasores que malmeten l'ecosistema del pantà i les espècies autòctones. A més de la tortuga de Florida i el cranc roig americà, s'ha detectat la presència de la gambúsia, una espècie de peix invasor original de l'Amèrica del Nord. La intervenció es farà quan l'Ajuntament disposi de la partida pressupostària necessària.

Per controlar la població d'aquests animals, cal buidar el pantà i deixar que el fang s'assequi, una operació que duraria uns dos mesos amb unes condicions meteorològiques favorables.

El regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, ha explicat que les gambúsies s'han de controlar perquè desplacen altres espècies.

Joan Puigdomènech

És un peix que per la seva energia fa fora la resta. No és una espècie que ens interessi.


El pantà
El pantà de Can Borrell és un petit embassament artificial d'aigua situat a prop de la masia de Can Borrell. A principis del segle XX, es feia servir per contenir les aigües procedents del torrent de Sant Medir i assegurar el reg dels camps de conreu de la masia, de llarga tradició agrícola i rural. El pantà té un interès ambiental, paisatgístic, natural i turístic perquè es troba al cor d'una de les zones naturals més ben conservades del Parc de Collserola, al bell mig de l'itinerari de Sant Medir i a menys de 15 minuts de caminada des del restaurant de Can Borrell. Fa dos anys es va completar la recuperació de l'espai per fer-lo accessible a tothom.

El 2006 s'hi va trobar un caiman d'una espècie sud-americana de gairebé un metre . L'animal es va posar en mans del Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya, a l'Anoia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.