La Unipau escalfa motors per al curs d'estiu amb propostes per afrontar la crisi dels refugiats


  • Comparteix:

Existeixen maneres viables de posar solució a la crisi dels refugiats és el missatge que la Universitat Internacional de la Pau (Unipau) ha llençat aquest dimecres en la xerrada de presentació del 31è curs d'estiu al Claustre del Monestir, a càrrec del membre de la Comunitat de Sant Egidi a Barcelona Jaume Castro. Aquest col·lectiu ha posat en marxa un corredor internacional per a refugiats entre el Líban i Itàlia que vol servir com a exemple als països de la Unió Europea per fer front a l'emergència humanitària.

Castro ha posat sobre la taula la responsabilitat de la comunitat internacional en aquesta situació i ha fet incís en els milers de persones que moren al Mediterrani en l'intent de fugir dels seus països. Tot i la situació, el ponent és optimista per l'experiència de la Comunitat de Sant Egidi amb el corredor internacional.

Jaume Castro

És un signe d'esperança perquè és un model replicable a tots els països de la Unió Europea. Esperem que sigui una realitat ben aviat.


El president de la Unipau, Arcadi Oliveres, veu en el desarmament la clau per assolir la pau arreu del món i considera fonamental la presa de consciència de la societat pel que fa a les conseqüències de les guerres. És una fita en la qual els ponents del curs hi poden contribuir, ha dit.

Arcadi Oliveres

Veiem com de terrible poden ser les conseqüències de la guerra, sobretot quant al patiment de la gent. Els ponents del curs ens ho faran entendre molt bé.


Oliveres ha posat en valor que 'una universitat que aborda només un tema' hagi assolit ja 31 edicions. És una felicitació a la qual s'ha sumat la tinenta d'alcalde de Ciutadania i Benestar, Susanna Pellicer.

Susanna Pellicer

Crec que Sant Cugat pot ser un referent de ciutat que es creu la cultura de la pau. La Unipau és un bon exemple d'aquesta feina que es fa a la ciutat.


El programa del curs tindrà lloc un any més al Centre Borja, del 7 al 13 de juliol. Enguany la Unipau ha convidat més d'una trentena de ponents com Colin Archer, secretari general de l'International Peace Bureau, una organització mundial premiada per promoure la pau arreu del món, que farà el discurs inaugural del curs. També hi passaran experts com el professor de la Universitat de Georgetown Felipe Gómez Isa, el president de Metges Sense Fronteres a Espanya, José Antonio Bastos; el portaveu de la plataforma Stop Mare Mortum, Toni Borrell; la investigadora d'Amnistia Internacional Donatella Rovera i la coordinadora del Grup d'Estudis Africans, Itziar Ruiz Giménez.

Xerrada cancel·lada
Estava previst que la conferència inaugural d'aquest dimecres la impartís l'activista defensora dels drets humans de Bahrain exiliada a Dinamarca Maryam Al-Khawaja, però finalment ha hagut de cancel·lar el viatge 'per raons de seguretat'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.