Recta final del seguici de Sant Pere, que precedeix el Paga-li Joan


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'esclat de la Festa Major 2015 / Foto: Localpres

Imatge d'arxiu de l'esclat de la Festa Major 2015 / Foto: Localpres

La tradició protagonitza avui el gruix d'activitats de Festa Major en el dia del copatró de la ciutat. El seguici de Sant Pere, organitzat per la Coordinadora d'Entremesos de Cultura Popular i Tradicional, començarà a dos quarts de sis a la plaça de la Vila i recorrerà els carrers del casc antic de la ciutat. La comitiva s'aturarà a dos quarts de set a la plaça de Sant Pere per fer l'ofrena davant la casa de Francesc Vila i Trabal. Mitja hora més tard, a les set, comença la missa major, que donarà pas, a tres quarts de vuit, a l'Esclat de Festa Major a la llotgeta del Reial Monestir.

El seguici sortirà a dos quarts de sis de la plaça de la Nila i farà un recorregut per la rambla del Celler, el carrer de Francesc Moragas, el carrer de Rius i Taulet i l'avinguda de Catalunya. Després de passar per la plaça de Sant Pere, la rua continuarà pel carrer Major cap a la plaça d'Octavià i acabarà a la llotgeta del Monestir sobre quarts de set.

A les set comença la missa major, que inclourà la cantada de Camerata Sant Cugat i el tradicional ball de l'ofrena amb els Cercolets. A més, hi haurà benedicció dels rams del Paga-li Joan.

L'esclat de Festa Major, que tindrà lloc a tres quarts de vuit, posarà el punt final a aquesta tarda marcada per la tradició i la cultura popular.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.