El restaurant Casablanca tancarà el 30 de juny després de 36 anys d'història a Sant Cugat


  • Comparteix:

Exterior del restaurant Casablanca amb un dels socis, Antoni Beltran, a la porta del local

Exterior del restaurant Casablanca amb un dels socis, Antoni Beltran, a la porta del local

El restaurant Casablanca tancarà les portes el 30 de juny després de 36 anys al carrer de Sabadell de Sant Cugat. El tancament es deu a la jubilació dels dos socis fundadors. Actualment, l'establiment té tres treballadors però n'havia tingut una desena quan el local disposava de terrassa.

El restaurant Casablanca va obrir les portes després de la Festa Major de Sant Cugat de 1980. Era principis de juliol i ara, 36 anys després, en plena festa grossa de la ciutat tancarà definitivament les portes com el restaurant més antic de Sant Cugat.

Un dels socis del Casablanca, Antoni Beltran, ha explicat els motius del tancament i com des del 2000 ha canviat l'escenari.

Antoni Beltran

Hi ha hagut anys molt bons i anys molt dolents. Els últims han estat molt durs. Hi ha hagut un 'boom' de locals d'hosteleria, ara n'hi ha més de 400. Ja no som els nous, tu mateix et canses, la teva actitud ja no és la que correspon al sacrifici que requereix això i llavors ja no en tens ganes.


Beltran i Antoni Cuadrillero, l'altre soci, recorden la dificultat dels primers anys però alhora com un període il·lusionant. Tots dos expliquen que entre mitjans dels 80 i el 2000 van viure els anys més gloriosos perquè el restaurant era més que un local de restauració.

Antoni Beltran / Antoni Cuadrillero

Els primers anys van ser molt engrescadors perquè vam ser els primers a portar una cosa diferent al poble. Teníem una terrassa preciosa i la gent també era diferent. Ara seria impensable que tinguéssim una terrassa oberta fins a les tres o les quatre de la matinada sense queixes de veïns. Fèiem moltes activitats.


Els dos socis estan ara immersos en un procés de negociació amb els treballadors per la seva situació laboral. El local, que és de propietat, es llogarà o traspassarà segons com es tanqui la transacció, però de moment no acollirà cap restaurant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.