FGC celebra el centenari del tren de les Planes amb activitats per a tots els públics


  • Comparteix:

Un dels actes serà vinilar un tren actual amb el disseny d'un Brill / Foto: FGC

Un dels actes serà vinilar un tren actual amb el disseny d'un Brill / Foto: FGC

Una exposició gràfica itinerant, un cicle de conferències sobre arquitectura modernista a les estacions de tren catalanes i el vinilat d'un tren actual amb el disseny d'una locomotora clàssica són algunes de les activitats que Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha organitzat a partir d'aquest mes per commemorar el centenari de l'arribada del tren de les Planes. L'acte central de celebració tindrà lloc el 28 de novembre a l'estació planenca, on es podran visitar automors històrics.

El 28 de novembre de 1916 va tenir lloc el primer recorregut en tren entre plaça Catalunya, a Barcelona, i les Planes, amb parada a l'estació de Sarrià. Per commemorar aquesta efemèride i la de la construcció del túnel de Vallvidrera i l'electrificació de la línia Sarrià - Les Planes, FGC vol transmetre la importància i transcendència que va tenir aquell primer viatge per a les infraestructures del país.

Per fer-ho, la companyia ha organitzat diverses activitats que comencen aquesta setmana, com l'exposició gràfica itinerant '100 Anys del Tren a les Planes'. La mostra es podrà visitar a l'Espai Provença de FGC fins al 29 de novembre i, a partir de l'endemà, al Districte de Sarrià-Sant Gervasi.

FGC ha organitzat també un cicle de conferències sobre les estacions modernistes que s'obrirà el 28 de setembre. Les xerrades tractaran sobre els enginyers Montañés i Pearson, impulsors de Ferrocarrils Catalans, i el llibre 'Els trens de Brill i el Ferrocarrils de Catalunya. Cent anys d'història entre Barcelona i el Vallès', de Joan Carles Salmerón.

Fins al 28 de novembre, quan tindrà lloc l'acte central de la commemoració, la companyia ha previst batejar dues unitats de tren amb noms de personalitats significatives de l'efemèride: l'impulsor de la línia, Frank Stark Pearson, i el soci veterà de l'Associació d'Amics del Ferrocarril de Barcelona (AAFCB), Lluís Bruguera. A més, s'emetran un segell commemoratiu i un cupó de l'Once personalitzat amb la imatge i logotip de la celebració.

La presentació dels actes de commemoració ha tingut lloc aquest dimecres a l'Espai Provença de FGC i ha anat a càrrec del president de FGC, Enric Ticó, acompanyat del director general, Pere Calvet.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.