Les escoles Pi d'en Xandri i Collserola estalvien 22.084 euros amb el projecte Euronet 50/50 d'estalvi energètic


  • Comparteix:

Els ecodelegats del Pi d'en Xandri han presentat els resultats del projecte / Foto: Localpres

Els ecodelegats del Pi d'en Xandri han presentat els resultats del projecte / Foto: Localpres

Les escoles Pi d'en Xandri i Collserola han estalviat 22.084 euros amb el projecte Euronet 50/50. La iniciativa s'ha desenvolupat durant tres anys als dos centres educatius amb l'objectiu de sensibilitzar l'alumnat i la comunitat educativa amb nous hàbits de consum i de gestió energètica per lluitar contra el canvi climàtic.

Les dues escoles percebran un total de 11.042 euros que correponen a la meitat dels estalvis aconseguits per la seva gestió eficient, com acorda el programa Euronet 50/50. Aquests diners, que són de lliure disposició, es reinvertiran majoritàriament en actuacions per millorar l'eficiència energètica dels centres.

El Pi d'en Xandri ha estalviat durant aquest període 11.308 euros. El centre ha deixat de consumir 82.721 kWh d'electricitat, el que equival al llum que gastaven anteriorment en un any, i 41.512 kWh de gas. Amb aquestes actuacions s'ha evitat l'emissió de 30,44 tones de diòxid de carboni a l'atmosfera.

Un dels ecoguies de l'escola, Bernat Pallàs, ha expressat l'eufòria que han sentit quan han conegut els diners que han estalviat. Pallàs ha explicat que les mesures que han après amb aquesta iniciativa també es poden aplicar a les llars.

Bernat Pallàs

Ara dic 'tanqueu el llum', l'aigua que sobra de la dutxa la fem servir per regar les plantes... Diferents coses que hem après aquí i les aplico al dia a dia.


Els números de l'escola Collserola són semblants: durant aquests tres anys el centre ha estalviat 10.776 euros en la factura energètica. Pel que fa al consum d'electricitat i gas, l'estalvi ha estat de 81.397 kWh, fet que suposa que s'emetessin 35,1 tones de diòxid de carboni menys.

Enguany, el projecte Euronet 50/50, impulsat per la Diputació de Barcelona amb la col·laboració de la Unió Europa, arriba a la fi, però l'Ajuntament s'ha compromès a seguir treballant en aquesta línia amb les escoles de la ciutat. El Pi d'en Xandri ja ha avançat que continuarà treballant amb el projecte que el consistori posa en marxa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.