La Flama del Canigó arriba un any més a Sant Cugat


  • Comparteix:

La Flama durant la celebració de l'any passat

La Flama durant la celebració de l'any passat

La Flama del Canigó torna aquest dijous un any més a Sant Cugat per encendre la tradicional foguera de Sant Joan en un marc de cultura i tradició. Les activitats, organitzades per Òmnium Cultural, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i l'Ajuntament, donaran el tret de sortida a un quart de set de la tarda a la plaça d'Octavià amb sardanes i continuaran a les vuit amb l'arribada i la rebuda de la Flama a la plaça de la Vila. 15 minuts més tard, es donarà pas a la cercavila, que arribarà a tres quarts de nou del vespre davant el Monestir amb la lectura del manifest, a càrrec del periodista santcugatenc i president del consell assessor de Cugat.cat, Jofre Llombart. L'encesa de la foguera serà a les nou del vespre.

Els membres de la Unió Ciclista seran els encarregats de dur la Flama del Canigó fins a la plaça de la Vila en bicicleta. Allà, diverses entitats i alumnes de 6è de primària de les escoles Joan Maragall, Thau i l'Avenç agafaran el relleu i amb fanalets duran la flama en cercavila i la faran arribar a diferents punts de la ciutat. Amb aquesta participació es vol simbolitzar la renovació de la simbologia de la Flama del Canigó que mai no s'apaga.

D'altra banda, la foguera adquirirà enguany un nou significat de renovació i per això hi haurà la possibilitat d'abocar al foc elements no reciclables. El fil conductor de tota la iniciativa és compartir, com ha explicat el membre de la Comissió de Cultura Popular d'Òmnium Jaume Angerri, que ha anunciat que els santcugatencs es podran endur la flama.

Jaume Angerri

Tindrem un quinqué perquè cada persona es pugui emportar la Flama del Canigó a casa com a continuïtat d'aquest símbol. Formem part d'una cultura que ens agermana.


Enguany, l'arribada de la Flama del Canigó tindrà continuïtat amb la revetlla de Sant Joan, que s'allargarà fins ben entrada la matinada a la plaça d'Octavià. L'entitat ha organitzat un sopar popular de carmanyola a dos quarts de deu del vespre i la festa començarà amb l'orquestra The Covers Band a les onze i música de discjòquei a partir de les dues de la matinada.

La tradició
La Flama del Canigó és una tradició vinculada al solstici d'estiu que té lloc cada any a diversos indrets dels Països Catalans entre el 22 i el 23 de juny des del 1955. La festivitat comença amb la renovació del foc al cim del Canigó i culmina amb l'encesa de les fogueres la nit de Sant Joan, després que voluntaris d'arreu reparteixin la flama pels pobles.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.