'Fem un museu' torna a posar de relleu que totes les capacitats sumen a l'hora de crear


  • Comparteix:

Un espai de trobada entre persones amb diferents sensibilitats i diferents capacitats. Així defineix el director de Museus de Sant Cugat, Lluís Campins, la feina feta després de set edicions de la iniciativa 'Fem un museu', un espai de creació col·lectiva on posar de manifest que l’art no entén de 'discapacitat'. Aquest dimecres ha obert les portes l'exposició de l'edició d'enguany al Claustre del Monestir on s'hi poden veure les obres d'art de 12 parelles formades per persones amb discapacitat i artistes.

Les propostes artístiques d'enguany giren al voltant de la creació d'un personatge i la seva història, com han explicat els creadors d'una d'elles, Marta Rodon i Enric Roca.

Marta Rodon i Enric Roca

L'hem fet de ceràmica i amb l'Enric vam pensar en un personatge que es diu Llum i que viu en un planeta que hem creat nosaltres.


Tot el procés creatiu ha tingut lloc al Claustre del Monestir, on es van conèixer les parelles participants i s'hi van crear les històries que han desembocat en l'obra final. Després de set edicions, el director del Museus, Lluís Campins, creu que s'ha aconseguit crear un espai comú.

Lluís Campins

Aconseguim desenvolupar una filosofia i un àmbit de trobada entre persones molt diferents, amb capacitats molt diferents i que entre tots creen i comparteixen.


La mostra té la col·laboració de la Taula de Persones amb Discapacitat, Cugat.cat, Entretallers, HP, el 'Tot Sant Cugat', editorial Somnis i Kàtia. Es podrà visitar fins al 26 de juliol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.