La Flama del Canigó arriba a Sant Cugat per 'il·luminar' el camí cap a la independència


  • Comparteix:

La Flama del Canigó ha donat el tret de sortida a la plaça d'Octavià a la revetlla de Sant Joan amb l'objectiu que mostri 'el camí' cap als reptes als quals s'enfronta el poble català, com l'assoliment de la independència. Un missatge que es desprén del manifest de la flama d'enguany, redactat per l'escriptor Andreu Carranza i pronunciat a Sant Cugat pel periodista local Jofre Llombart. La iniciativa, organitzada per Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), ha tingut la col·laboració de la Unió Ciclista i d'alumnes de 6è de primària de les escoles Joan Maragall, Thau i l'Avenç, que han transportat la flama.

Mentre el foc arribava a la ciutat, la plaça d'Octavià l'esperava a ritme de sardanes. Els assistents han pogut endur-se la flama a casa gràcies a quinqués que ha facilitat l'organització, fet que ha satisfet els organitzadors, tal com ha afirmat el president d'Òmnium, Lluís Bonet.

Lluís Bonet

L'esperit que representa la flama volem que arribi a totes cases amb l'autenticitat de tenir amb nosaltres la Flama que ve del Canigó.


El periodista santcugatenc Jofre Llombart ha llegit un manifest que homenatja 'les vides de catalans i catalanes que van dedicar la seva existència a avivar la flama del país', com la desapareguda expresidenta d'Òmnium i diputada Muriel Casals. A més, el manifest es marca com a fita que l'any vinent res no sigui 'igual que abans', missatge que ha subscrit el mateix Llombart.

Jofre Llombart

Tothom junts remant junts arribarà més d'hora a l'objectiu al qual es vol arribar. El pregó havia de recollir el record de la Muriel.


Enguany, l'arribada de la Flama del Canigó té continuïtat amb la revetlla de Sant Joan. Una vetllada que fins ben entrada la matinada a la plaça d'Octavià, amb un sopar popular de carmanyola, un concert a càrrec de The Covers Band i música de discjòquei.

La Flama del Canigó ha ampliat aquest any el recorregut ja que després del seu pas per la plaça d'Octavià, entitats locals l'han fet arribar fins a la Floresta.

La tradició
La Flama del Canigó és una tradició vinculada al solstici d'estiu que té lloc cada any a diversos indrets dels Països Catalans entre el 22 i el 23 de juny des del 1955. La festivitat comença amb la renovació del foc al cim del Canigó i culmina amb l'encesa de les fogueres la nit de Sant Joan, després que voluntaris d'arreu reparteixin la flama pels pobles.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.