L'Àrea Metropolitana obre una nova tanda de subvencions per comprar bicicletes elèctriques


  • Comparteix:

Una bicicleta elèctrica / Foto: VAIC

Una bicicleta elèctrica / Foto: VAIC

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha obert aquesta setmana una nova tanda de subvencions de 250 euros per a la compra de 500 bicicletes elèctriques per als ciutadans de l'àmbit que decideixin comprar-ne una. Aquesta subvenció, disponible per a bicis amb un preu màxim 1.350 euros, s'activa després que s'hagi esgotat la primera convocatòria d'aquest any que es va posar en marxa al març passat i que es va esgotar en un període de menys de dos mesos.

Aquesta aposta de l'AMB es basa en l'estratègia de mobilitat sostenible perquè la bicicleta, un mitjà amb zero emissions de gasos contaminants a l'atmosfera, esdevingui un mitjà de transport diari urbà a la zona.

Com beneficiar-se de la subvenció?
Els ciutadans que vulguin beneficiar-se de la subvenció que ofereix l'AMB han d'anar a una de les 29 botigues adherides com a entitats col·laboradores de l'AMB, com VAIC Sant Cugat, escollir una bicicleta elèctrica dins del rang de preus adient i omplir un formulari, on hauran d'acreditar que resideixen en un dels 36 municipis metropolitans.

Aquest descompte de 250 euros de l'AMB es pot acumular a altres promocions i subvencions existents. Per exemple, és compatible amb el Pla MOVEA del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, que atorga 200 euros per a la compra d'una bicicleta elèctrica. Per tant, es pot aconseguir un descompte de fins a 450 euros per a la compra d'una bicicleta elèctrica.

Fins ara, l'AMB ja ha subvencionat amb 250 euros la compra de 1.500 bicicletes elèctriques. Entre 2014 i 2015 l'AMB va subvencionar 1.000 bicicletes elèctriques a ciutadans metropolitans, a raó de 500 unitats cada any, i a principis del 2016 va tornar a obrir una nova convocatòria de 500 unitats, que es va esgotar en menys de dos mesos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.