Els Geganters de Sant Cugat presentaran el nou gegantó a la 30a Trobada de Gegants de la Festa Major


  • Comparteix:

El nou gegantó de la colla / Foto: CRBMC

El nou gegantó de la colla / Foto: CRBMC

Els Geganters de Sant Cugat presentaran el nou gegantó a la 30a Trobada de Gegants que se celebrarà dissabte que ve durant la Festa Major. El nou membre de la família gegantera, que encara no té nom, és més baix i més lleuger que en Joan i la Marieta, i ha estat elaborat per l'artista i geganter Adolf Priante. L'estructura és obra del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC).

La colla vol que els membres de la formació que fins ara no eren portadors s'engresquin a carregar el nou gegantó ja que les seves mides el fan més accessible a les persones que són més baixes o tenen menys força. La colla també anima els santcugatencs a sumar-se a l'entitat per aprendre i ser un nou portador.

El president de la colla gegantera, Ramon Bruguera, ha explicat com es va gestar la nova criatura.

Ramon Bruguera

Fa dos o tres any l'Adolf va anar a un taller per aprendre a fer capgrossos. En va fer un i llavors vam decidir fer un gegantó a partir d'una de les seves creacions.


El nou gegantó no serà l'única novetat. La Marieta i en Joan estrenaran vestits durant el Seguici d'inici de Festa Major. La nova indumentària és obra del Taller d'Escultura Casserras de Solsona, el mateix estudi que va construir els gegants fa prop de 30 anys. Els nous vestits conserven la imatge dels pagesos benestants de finals de segle XVIII, però són més lleugers, fet que facilitarà la feina als portadors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.