Un atropellament, tres detencions i un incendi a Can Mates, balanç de la Nit de Sant Joan a Sant Cugat


  • Comparteix:

Foc que s'ha declarat a Can Mates durant la matinada / Foto: Twitter Yeicalea

Foc que s'ha declarat a Can Mates durant la matinada / Foto: Twitter Yeicalea

La Nit de Sant Joan ha acabat a Sant Cugat amb l'atropellament d'un menor ferit lleu per part d'una motocicleta al Parc Central, que ha fugit del lloc de l'accident. La policia ha detingut els ocupants del vehicle dues hores més tard, acusats d'un delicte contra la seguretat del trànsit i sota els efectes de l'alcohol. Els Mossos d'Esquadra han detingut una altra persona, que tenia una ordre de recerca des de Barcelona, i que s'ha vist implicat en una alteració de l'ordre públic al parc de la Pollancreda. D'altra banda, s'ha declarat un incendi al barri de Can Mates a conseqüència d'un petard que ha cremat 2.500 metres quadrats d'una zona de matolls sense causar ferits ni altres desperfectes.

El cap de la Policia Local, Josep Maria Escarré, ha explicat a Cugat.cat com ha estat l'atropellament del menor, que ha estat atès en el lloc dels fets pels serveis sanitaris, i la detenció posterior del conductor de la motocicleta i l'acompanyant.

Josep Maria Escarré

Una moto de gran cilindrada ha atropellat un menor amb resultat de ferides lleus, tot i que ha estat atès en el lloc dels fets pels serveis sanitaris. El conductor i l'acompanyant han fugit però els hem detingut dues hores més tard i han donat positiu en el test d'alcohol.


La Policia Local ha efectuat dues sortides per alteració de l'odre públic. Una d'elles ha acabat amb la detenció d'un home, per part dels Mossos d'Esquadra, que estava en ordre de recerca per la policia des de Barcelona.

D'altra banda, s'han hagut de fer set sortides per foc a contenidors i en total s'han vist afectats de manera greu 11. També s'han cremat tres arbres i s'han comptabilitzat tres registres més per incendis lleus en brucs.

L'incendi més greu que s'ha originat a Sant Cugat durant la nit ha estat al barri de Can Mates, quan faltaven 15 minuts per a la una de la matinada. El foc, que s'ha produït a causa d'un artefacte pirotècnic i que ha cremat 2.500 metres quadrats de matolls, s'ha controlat i apagat 20 minuts més tard. Fins al lloc dels fets s'han desplaçat Bombers de la Generalitat, Policia Local i Mossos d'Esquadra, així com membres de l'ADF de Sant Cugat i de Protecció Civil. Per Escarré, l'aportació que fan els voluntaris d'ADF, Protecció Civil, Creu Roja i membres de la brigada municipal és clau per atendre totes les necessitats de Sant Cugat en una nit com aquesta.

Josep Maria Escarré

Sense la col·laboració de voluntaris de Protecció Civil, ADF i Creu Roja, no es podria actuar amb la rapidesa que s'ha actuat aquesta nit. Hagués estat més complicat i s'ha de posar en valor.


El dispositiu especial de Sant Joan a Sant Cugat estava format per 50 persones, sense comptar amb Bombers ni els Serveis d'Emergències Mèdiques, que realitzen la seva tasca a diferents municipis de l'entorn.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.