L'equip de govern fa un balanç positiu de la Festa Major i la defineix com una 'explosió cívica'


  • Comparteix:

L'equip de govern fa un balanç positiu de la Festa Major i la defineix com una 'explosió cívica'. Més de 100 entitats i associacions locals i 140 treballadors municipals han fet possible la festa grossa de Sant Cugat, que ha omplert un any més de gom a gom les places de la ciutat.

La celebració de la festa grossa de Sant Cugat ha acollit gresca i diversió, i també reivindicacions. En aquest sentit, els entremesos van aturar el seguici de Sant Pere per mostrar el malestar de les entitats de cultura tradicional i popular amb 'el menysteniment, les poques facilitats i la mala gestió de l'Ajuntament'. La tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, ha dit que la queixa és 'lícita', però ha criticat el moment que van escollir les entitats per fer aquesta reivindicació.

Carmela Fortuny

Pensem que no era el moment, que la Festa Major no es mereixia això. La festa és cultura popular i tradicional però també és molta gent que participa a altres activitats. Dit això continuarem treballant.


Una de les novetats més destacades d'aquesta edició ha estat el canvi d'ubicació del tradicional concurs d'arrossos que ha passat de la plaça Barcelona a la Rambla del Celler. Una modificació que ha permès que 150 paelles i més de 2.500 persones participessin a l'activitat. Fortuny ha qualificat 'd'encert' aquest trasllat.

Carmela Fortuny

Destaquem aquest espai més fresc, més ample, més tranquil en el context de l'activitat frenètica que hi ha el dia dels arrossos. Per a nosaltres ha estat més fàcil el muntatge però això no vol dir que no hagi estat intens.


Tot i que no ha quantificat el nombre d'incidents, la tinenta d'alcalde de Presidència i Serveis Urbans, Cristina Paraira, ha explicat que les baralles que s'han produït durant la festa han estat 'incidents lleus'. Paraira ha explicat que, tot i que l'Ajuntament va posar un servei d'informació de drogodependència per intentar 'moderar' el consum d'alcohol, s'han detectat casos de menors que han consumit begudes alcohòliques.

Cristina Paraira

S'ha donat algun cas de menors que han begut i haurem d'estar alerta per intentar millorar això que com a ciutat ens pot preocupar. Res ha estat greu però és un punt d'alerta.


L'equip de govern també ha volgut destacar l'impacte de la festa a les xarxes socials. S'han comptabilitzat 2.722 noves descàrregues de l'aplicació de la Festa Major i al Twitter s'han fet 1.769.162 piulades amb l'etiqueta #FMSantCugat.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.