Els santcugatencs Elena Albareda i Jordi Calbetó, ex aequo del Premi Europeu de l'Espai Públic Urbà


  • Comparteix:

Un dels espais del projecte / Foto: Adrià Goula - Cíclica

Un dels espais del projecte / Foto: Adrià Goula - Cíclica

Els arquitectes santcugatencs Elena Albareda i Jordi Calbetó, juntament amb Marta Serra, han rebut l'ex aequo del Premi Europeu de l'Espai Públic Urbà 2016 per haver fet realitat el sistema de rec de les hortes termals de Caldes de Montbui. Es tracta d'un projecte finalitzat l'estiu de l'any passat amb l'objectiu de canalitzar aigues negres cap al clavegueram, construir una bassa de recollida i acumulació d'aigües termals i pluvials i millorar l'efectivitat de la recollida de les aigües sobrants de balnearis i safareigs.

Tot plegat és una iniciativa conjunta de l'Ajuntament de Caldes, els estudis Cíclica, amb Serra i Albareda, i CAVAA Arquitectes, amb Calbetó, i la comunitat de regants.

Els dos santcugatencs han posat en valor haver rebut aquest reconeixement.

Elena Albareda / Jordi Calbetó

Els premis d'arquitectura tendeixen a valorar espais amb un impacte visual més fort. / Li hem dedicat molt de temps i hem treballat amb molts agents diferents.


El projecte es vertebra en tres eixos: polític, social i mediambiental. Ho ha explicat la també responsable del projecte Marta Serra.

Marta Serra

Ha activat aquesta mirada al darrere del poble, aquella estructura social més empobrida s'ha emancipat i, a més, s'ha promogut la producció agroecològica.


També ha rebut un ex aquo en la mateixa categoria el Centre per al Diàleg de Przelomy, a la plaça de Solidarnosc de Szczecin, a Polònia, obra de l'arquitecte Robert Konieczny.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.