El Barça s'aparta de la causa contra Martorell i Oliver per encarregar investigacions a Método 3


  • Comparteix:

Xavier Martorell, en una imatge d'arxiu / Foto: ACN

Xavier Martorell, en una imatge d'arxiu / Foto: ACN

El Futbol Club Barcelona s'aparta del procediment judicial contra el santcugatenc Xavier Martorell, cap de seguretat del club entre el 2008 i el 2010 i exdirector general de Serveis Penitenciaris de la Generalitat, i contra Joan Oliver, director general de l'entitat en el mateix període, per haver fet un ús 'indegut' de fons destinats a abonar factures que 'res tenien a veure' amb el Barça. En concret, tot dos van encarregar a l'agència Método3 investigacions sobre directius del mateix club i als exregidors de Sant Cugat Xavier Amador i Joan Recasens, segons la investigació del jutjat d'instrucció tancada al febrer d'aquest any. El Barça s'ha retirat del cas un cop Oliver i Martorell han tornat 'íntegrament' els 120.000 euros que van pagar a Método3.

La magistrada del Jutjat d'Instrucció número 24 de Barcelona indicava al seu informe de mitjans de febrer que el Barça va pagar poc més de 400.000 euros entre el 2008 i el 2011 a Método3 per espiar directius, per afavorir la candidatura de Jaume Ferrer, successor de l'aleshores president Joan Laporta, i de Xavier Amador i Joan Recasens, aleshores regidors d'UDC a Sant Cugat, i també el director d'Innovació de l'Ajuntament, Marc Giró, quan Martorell era el regidor de Seguretat.

La magistrada recorda que la querella inicial del Barça era contra Oliver i Ferran Soriano, exvicepresident, per factures que sumaven un total de 2,4 milions d'euros per encàrrecs a empreses de seguretat i investigació. Durant la instrucció, Soriano va quedar apartat de la causa, i la investigació judicial es va centrar en els 408.000 euros pagats a Método3. A més, va quedar imputat Martorell. El soci que va impulsar la moció de censura contra Laporta l'any 2008, Oriol Giralt, es va personar com a acusació particular i va aportar una memòria USB al jutjat que li havia arribat de forma anònima amb documentació de Método3 i el Barça.

En un primer moment, el Barça es va presentar com a acusació particular a la causa, però ara, un cop Oliver i Martorell han tornat els 120.000 euros en què el club xifra l'import de les factures pagades a Método 3, ha decidit apartar-se'n perquè és 'el millor' per al club i perquè compleix l'objectiu que s'havia marcat l'entitat, que era recuperar els diners.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.