El govern estendrà les bonificacions dels peatges de la C16 per descongestionar la C55


  • Comparteix:

El peatge de les Fonts / Foto: Google Maps

El peatge de les Fonts / Foto: Google Maps

El govern estendrà les actuals bonificacions dels peatges de la C16 per reduir la congestió que afecta la C55. L'executiu preveu bonificacions del 50% dels peatges de la C16 a tots els vehicles que circulin per aquesta autovia, situada al nord del peatge de les Fonts, a partir de setembre els dies feiners de dilluns a divendres i en les franges horàries de set a dos quarts d'onze del matí i de cinc de la tarda a nou del vespre. Així, es calcula que el pas de vehicles per aquesta via passi del 2.200 als 4.800 diaris. Més al nord, l'ajut serà del 100% per als vehicles que circulin en el tram entre Manresa Nord i el peatge de Sant Vicenç del Castellet.

El conseller de Territori, Josep Rull, ha lamentat que els descomptes que s'aplicaven fins ara a la C16 no han captat el volum de trànsit previst de la C55 i de la C58. En sis mesos d'aplicació dels descomptes al tram Terrassa-Manresa, s'han beneficiat del sistema 237.304 vehicles. Aquesta xifra representa un 7% menys en relació amb la previsió del govern al peatge de les Fonts i un 41% menys al peatge de Sant Vicenç.

El conseller ha xifrat entre dos i tres milions d'euros el cost que tindran per al govern aquestes bonificacions de peatges de la C16 i ho ha considerat 'un esforç econòmic important', tenint en compte que l'executiu disposa de 35 milions d'euros anuals per invertir en carreteres.

Josep Rull

Aquesta és una bonificació que abasta tothom, independentment d'on visqui.


Per beneficiar-se de tot plegat, els vehicles hauran d'utilitzar el sistema de pagament dinàmic o telepeatge (Via T) o qualsevol altre sistema dinàmic prèviament autoritzat. L'usuari ha d'emprar el teletac tant a l'entrada com a la sortida de l'autopista. Addicionalment, es mantenen les bonificacions del 30% per a vehicles ecològics, del 40% per a vehicles d’alta ocupació i del 100% per a vehicles elèctrics.

Peatge de les Fonts
Des del gener, estan en vigor també noves tarifes i un sistema de peatge tancat virtual al tram de la C-16 entre Sant Cugat i Terrassa, amb una reducció substancial del peatge, que s'adequa al recorregut real dels usuaris. En els sis mesos d’aplicació, han beneficiat 514.030 vehicles (4.300 diaris). D'aquests, 414.296 van fer el trajecte les Fonts-Sant Cugat, 35.160 van fer Rubí -les Fonts i 65.574 van fer Rubí-Terrassa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.