El curs d'estiu de la Unipau tracta avui l'impacte sociopolític i econòmic dels conflictes armats


  • Comparteix:

Una de les conferències del dissabte / Foto: Unipau

Una de les conferències del dissabte / Foto: Unipau

L'impacte sociopolític i econòmic dels conflictes armats és el tema d'avui del curs d'estiu de la Universitat Internacional de la Pau. Cinc conferències formen el programa, la primera a dos quarts de deu del matí i l'última a dos quarts de sis de la tarda. L'Àfrica serà la protagonista en dues de les conferències, mentre que les altres tractaran l'estrès posttraumàtic en víctimes, el paper de les multinacionals i les reparacions de guerra. Les ponències tenen lloc al Centre Borja.

Itziar Ruiz-Giménez, professora de Relacions Internacionals de la Universitat Autónoma de Madrid (UAM), serà l'encarregada de la primera conferència, titulada 'Pot la pau lliberal resoldre els conflictes armats africans?'. Ruiz-Giménez, autora del llibre 'El sueño liberal en África Subsahariana', presentarà el debat sobre si la intervenció internacional per implantar la democràcia en països africans és realment la solució que pugui garantir a llarg termini la pau al continent.

A les onze del matí, Iván Navarro, investigador en Conflictes i Construcció de Pau del Grup d'Estudis Africans de la UAM, farà una xerrada amb el títol 'Estats fràgils, vides fràgils' que analitza com afecten al desenvolupament econòmic d'un país els conflictes bèl·lics cíclics dins el seu territori.

La psiquiatria prendrà el relleu a les dotze amb Pau Pérez, director del postgrau en Actuacions Psicosocials en Guerra i Violència Política de la Universidad Complutense de Madrid, i la conferència 'Estrès posttraumàtic en víctimes i combatents', sobre el trauma, la culpa i el dol en conflictes armats.

A la tarda, Jesús Carrión, membre del col·lectiu Ronda parlarà a partir de les quatre del paper que juguen les multinacionals en l'escenari de guerra i postguerra. D'aquesta manera, vol posar de relleu que hi ha altres actors d'àmbit no estatal i civil que influeixen en els conflictes bèl·lics.

La jornada la tancarà Claudia Jiménez, professora de Dret Internacional de la UAB, amb la conferència 'Les víctimes de crims internacionals i les seves reparacions', a dos quarts de sis de la tarda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.