L'impacte ambiental de les guerres, avui al curs d'estiu de la Unipau


  • Comparteix:

El Centre Borja acull les xerrades

El Centre Borja acull les xerrades

La Universitat Internacional de la Pau proposa cinc conferències aquest dimarts en el penúltim dia del curs d'estiu. L'impacte de l'armament en la població civil, la repercussió dels conflictes per la terra i la reconstrucció, i el perdó seran alguns dels temes que els ponents presentaran durant la jornada.

La consultora en resposta davant les crisis d'Amnistia Internacional Donatella Rovera serà la primera conferenciant a dos quarts de deu del matí, amb una xerrada titulada 'Violació dels tractats internacionals. Impacte de l'armament de en la població civil, les guerres del Pròxim Orient'. Rovera posarà el focus no només amb qui fa servir les armes, sinó també en qui les produeix i distribueix.

A les onze del matí, el coordinador de la revista 'Soberanía Alimentaria, Biodiversidad y Culturas', Gustavo Duch, parlarà dels conflictes per la terra que hi ha darrere de qualsevol enfrontament bèl·lic. Duch posarà el focus en les conseqüències sobre la població camperola. El politòleg i director de FundiPau, Jordi Armadans, oferirà una xerrada a les dotze del migdia sobre com impacten els desarmaments en el desenllaç dels conflictes bèl·lics.

Ja a la tarda es parlarà d'iniciatives de pau. A dos quarts de cinc, Oscar Mateos, professor de la Universitat Ramon Llull, farà la conferència 'Inicitiaves ciutadanes per al perdó: Ruanda, Sud-àfrica i Sierra Leone' i l'excoordinador de la política de víctimes del govern basc Txema Urquijo, tancarà la jornada amb la xerrada 'Reconstrucció de les relacions socials a Euskadi'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.