L'Ajuntament vol sensibilitzar la ciutadania sobre el dret de les persones amb ceguesa a portar gossos pigall


  • Comparteix:

El pla preveu traduir a l'alfabet Braille el menú dels restaurants.

El pla preveu traduir a l'alfabet Braille el menú dels restaurants.

L'Ajuntament ha engegat una campanya per sensibilitzar la ciutadania sobre el dret de les persones amb ceguesa a accedir als establiments comercials i d'oci acompanyats de gossos pigall. La regidoria de Sanitat i Serveis Socials farà arribar 1.200 cartes a comerços, restaurants i al col·lectiu de taxistes explicant-los que la llei garanteix aquest dret, i facilitarà la traducció a l'alfabet Braille del menú dels restaurants.

Tot i que una llei del Parlament de Catalunya, aprovada l'any 1993, garanteix l'accés a qualsevol establiment de les persones amb disminució visual que vagin acompanyades de gossos pigall, les persones amb ceguesa encara troben reticències en alguns comerços, restaurants o a l'hora d'entrar en un taxi.

Davant d'aquesta situació, la regidoria de Sanitat i Serveis Socials, dins del Pla d'Actuació per a les persones amb discapacitat, ha engegat una campanya de sensibilització per tal que la ciutadania reconegui el dret de les persones amb ceguesa a accedir als establiments amb els seus gossos pigall. Ho explica el regidor de Serveis Socials, Enric Tomàs.

Enric Tomàs

Existeix una demanda dels afectats, que es queixen que no sempre es respecten els seus drets.


La campanya consisteix en la tramesa d'unes 1.200 cartes a establiments comercials i d'oci de la nostra ciutat, on s'expliquen les característiques dels gossos pigall i s'esmenta la llei que garanteix l'accés de les persones amb ceguesa acompanyades dels gossos guia. A més, s'adjunta un adhesiu i un cartell, i es demana als establiments que els exposin als aparadors per sensibilitzar la resta de la ciutadania.

Teresa Giménez, advocada i treballadora municipal, és una de les persones que fa ús habitualment d'un gos pigall. Giménez explica els problemes més habituals que es troba a l'hora d'accedir als establiments.

Teresa Giménez

Portar un gos pigall no és un caprici, sinó una necessitat. És molt desagradable haver-ho d'estar explicant cada cop que entrem en un establiment.


La campanya de la regidoria de Sanitat i Serveis Socials també facilitarà als restaurants i bars de la ciutat les traduccions de les seves cartes i menús a l'alfabet Braille, per tal de fer-les accessibles a les persones amb disminució visual.

Aquesta campanya és la primera acció del Pla d'Actuació per a les persones amb discapacitat, i compta amb la col·laboració de la Taula per a persones amb discapacitat, integrada per l'Ajuntament i diverses entitats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.