Pas endavant en la connexió de FGC entre les línies del Vallès i Llobregat-Anoia

fgc,connexio,linia del valles,sant cugat,plaça espanya,gracia,llobregat-anoia


  • Comparteix:

Estació de FGC de Gràcia / Foto: ACN

Estació de FGC de Gràcia / Foto: ACN

La Generalitat ha licitat el projecte ferroviari que preveu unir la línia de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) del Vallès amb la del Llobregat-Anoia a través d'una connexió entre les estacions de plaça Espanya i Gràcia de Barcelona. El nou traçat tindrà un recorregut de 4,1 quilòmetres i tres noves estacions: Hospital Clínic, Francesc Macià i Gràcia. L'obra té un pressupost de 321 milions d'euros i encara no té data d'execució.

La nova parada d'Hospital Clínic permetrà l'intercanvi amb l'L5 del metro, la de Francesc Macià facilitarà el transbord amb el Trambaix i la de Gràcia connectarà la línia de ferrocarrils Barcelona-Vallès i plaça Espanya. L'actuació també preveu remodelar el vestíbul de l'estació d'FGC de plaça Espanya i l'intercanviador amb les línies 1 i 3 del metro.

La construcció de l'anomenada línia 8, inclosa com a prioritària al Pla Director d'Infraestructures 2011-2020, ampliarà la cobertura en transport públic a la Nova Esquerra de l'Eixample amb equipaments com l'Hospital Clínic i l'Escola Industrial.

Els estudis previs indiquen que la infraestructura beneficiaria més de 19 milions de passatgers anuals i més de 68.000 viatgers diaris i reduiria l'ús del vehicle privat en uns 9.000 usuaris al dia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.