Sant Cugat fa un minut de silenci per condemnar l'atemptat de Niça


  • Comparteix:

Una trentena de persones ha participat al minut de silenci / Foto: Localpres

Una trentena de persones ha participat al minut de silenci / Foto: Localpres

Sant Cugat s'ha sumat a la condemna de l'atemptat terrorista de Niça amb un minut de silenci a la plaça de la Vila. L'atac ha causat segons l'últim balanç almenys 84 morts i 202 ferits, dels quals 52 són greus. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha condemnat a primera hora del matí l'atac i ha transmès un missatge de suport a la comunitat francesa de Sant Cugat.

A causa de l'atemptat, França ha ampliat l'estat d'emergència que regeix el país des dels atemptats de París. A l'Estat espanyol, el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha convocat d'urgència la mesa d'avaluació de l'amenaça terrorista.

La tinenta d'alcalde de Seguretat Ciutadana, Cristina Paraira, ha lamentat l'atemptat.

Cristina Paraira

Volem donar un missatge de condol i tristesa a les famílies. Podríem ser qualsevol de nosaltres. Condemnem de manera enèrgica aquests atemptats a la llibertat i la vida de les persones.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, assegura que Sant Cugat vol transmetre el seu suport perquè tothom pugui viure en llibertat.

Mercè Conesa

Volem fer arribar el nostre suport i missatge d'ànim i necessitat de poder viure amb llibertat. És una voluntat de ciutadans i ciutadanes que volen ser lliures i que es respectin els principis de llibertat, igualtat i fraternitat.


Les banderes de l'ajuntament estaran a mig pal com a senyal de dol fins diumenge.

Valldoreix també s'ha sumat a la condemna amb un minut de silenci davant la seu de l'EMD. L'entitat ha decretat tres dies de dol oficial al territori. Fins diumenge les banderes de la plaça de Pompeu Fabra i de la plaça de Can Cadena, i les de l'edifici de la Brigada d'Obres i Serveis de Valldoreix onejaran a mig pal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.