La Marxa Som arriba avui a Valldoreix


  • Comparteix:

Mapa de la inciativa / Foto: Marxa Som

Mapa de la inciativa / Foto: Marxa Som

La Marxa Som, una caminada popular que en quatre columnes simultànies recorre part de Catalunya, arriba aquest dimarts a Valldoreix i sortirà dimecres des de la Plaça d'Octavià. La iniciativa fomenta la participació ciutadana per proposar un model de país més just. Els caminants s'aplegaran a la Plaça del Casal de Cultura a les set de la tarda, on seran rebuts per l'EMD i les entitats locals. La plaça acollirà les xerrades del membre de la comissió Nova Política del Parlament Ciutadà, Martí Olivella, i d'algunes entitats locals. Seguidament es presentaran els resultats dels debats participatius organitzats dijous i dilluns a la Casa de Cultura amb motiu de la marxa.

A les nou del vespre s'organitzarà un sopar popular amb un cost de sis euros. El preu inclou amanida, pollastre a l'ast i fruita. Cal haver-se inscrit prèviament a la web de la iniciativa.

La Marxa Som
Al llarg del recorregut s'organitzen assemblees obertes sobre propostes per a un nou model de país que es posaran en comú el 31 de juliol a Montserrat, on confluiran les caminades. La Marxa Som, que visitarà 314 localitats, està impulsada i coordinada per un grup d'Amics d'El Camí.

La Columna Metropolitana va sortir de Barcelona el 23 de juliol, recorrerà 159 quilòmetres durant nou dies i en les etapes número 4 i 5 visita Sant Cugat. La primera etapa, de 20 quilòmetres i de dificultat mitjana, va començar a Molins de Rei i va passar pel Papiol abans d'arribar a Valldoreix. La següent etapa, amb 24 quilòmetres i una dificultat mitjana, arrencarà dimecres des de Sant Cugat, a la Plaça d'Octavià, continuarà per Cerdanyola i Badia, i finalitzarà a Sabadell.

La intenció de la marxa és reflexionar al voltant d'un nou model de democràcia més participativa, ho ha explicat un dels organitzadors, Francesc Cardoner.

Francesc Cardoner

L'objectiu és que la gent comenci a veure que realment el poble pot debatre i pot aconseguir coses. Per això es va passant de poble en poble i es fan debats per aconseguir conclusions. Després es portaran els resultats al parlament.


És una iniciativa de Reinicia Catalunya juntament amb Procés Constituent i rep la col·laboració de diverses entitats socials i culturals com Òmnium Cultural, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Súmate, entre altres. La participació és oberta a altres associacions i col·lectius com també a persones a títol individual.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.