El CRBMC acaba la restauració de les pintures de Capella dels Dolors de la Basílica de Santa Maria de Mataró


  • Comparteix:

Un detall del mural / Foto: Departament de Cultura

Un detall del mural / Foto: Departament de Cultura

El Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC), ubicat a Valldoreix, ha finalitzat la restauració de les pintures murals de la Capella dels Dolors de la Basílica de Santa Maria de Mataró. L'objectiu de la intervenció, que ha tingut un cost de 533.070 euros, ha estat preservar el conjunt, aturar les degradacions i eliminar els seus efectes.

Un equip de 12 conservadors i restauradors ha dirigit la intervenció, que s'ha allargat gairebé un any amb l'objectiu de preservar el conjunt pictòric mural d'Antoni Viladomat, considerat una de les obres mestres del barroc català. El mural consta d'uns 300 metres quadrats, pintat entre els anys 1722 i 1737 i està catalogat com a bé cultural d'interès nacional (BCIN) per la Generalitat.

Els treballs de conservació i restauració els ha dut a terme l'empresa Policromia. Ha tingut un cost total de 533.070 euros, finançats a parts iguals pel Departament de Cultura, l'Ajuntament de Mataró i el Bisbat de Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.