Sant Cugat, la ciutat de més de 50.000 habitants amb la proporció més elevada de robatoris a domicilis al 2014


  • Comparteix:

Vista aèria de la ciutat / Foto: Google Maps

Vista aèria de la ciutat / Foto: Google Maps

Sant Cugat és la ciutat de més de 50.000 habitants que més robatoris en relació amb el nombre d'habitatges va patir el 2014. Són xifres d'Unespa, l'associació estatal que representa les asseguradores, que en un estudi presentat aquest dijous recull que aquell any es van produir 16.500 robatoris a l'1,7 milions de llars assegurades de Catalunya.

Segons l'entitat, Sant Cugat va acumular 240 robatoris a domicilis al 2014, un xifra que equival l'1,45% del total de Catalunya. En nombre absolut, Sant Cugat és l'onzè municipi que va patir més robatoris, superat per les tres localitats que més en va tenir - Barcelona (20,68%), Terrassa (2,91%) i Sabadell (2,74%) - i altres municipis de l'àrea metropolitana de la capital, de Girona i de Tarragona.

La classificació canvia si es pren com a referència les localitats que pateixen més robatoris en relació amb el nombre d'habitatges del terme municipal. En aquest cas, els primers llocs de la taula són per a poblacions mitjanes o petites amb un nombre de residents similar o inferior als 10.000 habitants (Vidreres, Sant Vicenç de Montalt, Cabrils i Cunit). La primera ciutat amb més de 50.000 habitants a aparèixer en el rànquing és Sant Cugat, que ho fa en el vint-i-vuitè lloc amb un 64,4% per sobre de la mitjana catalana.

El municipi se situa així molt per sobre de ciutats de l'entorn com Matadepera (20,7%), Sabadell (10,7%), Rubí (1,2%), Terrassa (1%) i Barcelona (-3,7%). L'única localitat de l'entorn amb pitjor percentatge que Sant Cugat és Sant Quirze, amb un 116,3% per sobre de la mitjana del país.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.