L'Ajuntament netejarà la riera de Can Cabassa i consolidarà els marges en els trams més inestables


  • Comparteix:

Edifici de l'Ajuntament

Edifici de l'Ajuntament

L'Ajuntament actuarà de manera immediata per netejar la riera de Can Cabassa i consolidar els marges en els trams més inestables. Aquesta actuació permetrà garantir l’estabilitat del talús que separa una finca del carrer Tenerife amb la riera, una situació denunciada al torn de precs i preguntes del ple municipal.

La voluntat de l’equip de govern és engegar aquesta actuació aquest mateix any, prèvia autorització de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). L’actuació consisteix en la consolidació i millora del drenatge per evitar l’erosió del perímetre amb la finca.

Aquestes dues actuacions són part d'un projecte global d’intervenció en les rieres de Can Cabassa i el Torrent del Xoriguer que està previst començar el 2017.

Totes aquestes actuacions són fruit d’un treball de temps i converses amb l’ACA, que fins fa poc tenia la competència exclusiva en tema de rieres. No va ser fins el 2012 que l’organisme depenent de la Generalitat va traspassar als ajuntaments la competència - no els recursos - sobre el manteniment i la neteja de les rieres.

Una finca no ajustada a llicència
Aquestes actuacions permetran, entre altres millores, solucionar la problemàtica de la propietària d'una finca que denuncia la inestabilitat de l'espai que separa la llera, de casa seva.

En aquest sentit, l'Ajuntament remarca que al 2006 es va presentar un projecte constructiu que contemplava la construcció d'un mur de contenció que garantia la seguretat de la finca en tot el tram que transcorre paral·lel a la riera. El mur no el va construir i això fa que la propietat tingui l'erosió que ha patit per efecte de la riera. Segons el consistori, el terreny de la finca ocupa tres metres i en algun punt l'espai de servitud hidràulica, de manera que s'aproxima a la llera en excés i més del permès per la llicència d'obres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.