CCOO lamenta una 'actitud antisindical' d'AUTEMA arran d'un acomiadament


  • Comparteix:

AUTEMA gestiona el peatge de les Fonts / Foto: Google Maps

AUTEMA gestiona el peatge de les Fonts / Foto: Google Maps

El comitè d'empresa d'AUTEMA, presidit per CCOO, lamenta que la companyia concessionària de l'autopista C-16, amb pas per Sant Cugat, hagi tingut una 'actitud antisindical' arran de l'acomiadament d'un treballador afiliat al sindicat. En un comunicat, l'associació de treballadors assegura que la companyia ha argumentat 'manca de confiança' per executar la destitució, la qual veu marcada per 'la unilateralitat, l'exagerada desproporció i la persecució sindical'. AUTEMA gestiona els peatges de les Fonts, de Manresa i Sant Vicenç de Castellet i dóna feina a una vintena de persones.

Per protestar contra la decisió de l'empresa, els treballadors van tancar-se divendres passat a les instal·lacions de la companyia 'per exigir explicacions' a la direcció, que va refermar la seva determinació. En una nova reunió aquest dilluns entre les dues parts les posicions de cadascuna no han variat.

El comitè d'empresa creu que aquesta situació contribueix a agreujar les 'tenses' relacions amb l'empresa, sobretot arran de l'aplicació del decret de la Generalitat per aplicar descomptes als peatges de la C-16 per descongestionar la C-55. Segons els representants dels treballadors, aquesta acció ha suposat una 'sobrecàrrega' de feina que no poden assumir els empleats dels peatges. Ho ha explicat a Cugat.cat el president del comitè d'empresa, Christian Munuera.

Christian Munuera

Això ha comportat que donem solució a més problemes amb el mateix personal. Hem intentat parlar amb l'empresa perquè l'ampliessin. Per fer-nos callar han acomiadat un company.


Munuera ha explicat que el comitè d'empresa emprendrà accions legals perquè el treballador acomiadat recuperi la seva plaça. En tot cas, companyia i treballadors tenen previst reunir-se de nou dimarts de la setmana vinent. Si no s'acompleixen les exigències dels empleats, aquests no descarten engegar mobilitzacions.

Cugat.cat s'ha posat en contacte amb la companyia que no ha volgut fer declaracions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.