Els caminants de la Marxa Som reflexionen a Valldoreix sobre un nou model de país


  • Comparteix:

Més d'una vintena de persones han arribat aquest dimecres a Valldoreix en la Columna Metropolitana de la Marxa Som, la caminada popular que recorre part del país per reflexionar sobre un nou model de democràcia participativa. Amb motiu de la iniciativa, la plaça del Casal de Cultura ha acollit una xerrada del membre de la comissió Nova Política del Parlament Ciutadà Martí Olivella, que ha lamentat el poc ressò mediàtic d'aquesta manifestació, que coincideix amb el 40è aniversari de la Marxa per la Llibertat. La Marxa Som, organitzada per Reinicia Catalunya i amb la col·laboració a Sant Cugat de Procés Constituent, parteix aquest dimecres des de la plaça d'Octavià a quarts de set del matí cap a Sabadell i acabarà diumenge a Montserrat després d'un mes i mig de ruta.

Olivella ha reflexionat sobre l'evolució de la democràcia al país i creu que la ciutadania està preparada per anar més enllà de la participació a través dels representants polítics.

Martí Olivella

Avui som més madors i tenim més coneixements. Cal complementar la democràcia representativa amb la participativa i la directa.


La Columna Metropolitana va sortir de Barcelona el 23 de juliol, recorre 159 quilòmetres durant nou dies i en les etapes número 4 i 5 ha passat Sant Cugat. És una de les quatre seccions que conformen la caminada, que han recorregut 314 localitats. És una iniciativa de Reinicia Catalunya i rep la col·laboració de diverses entitats socials i culturals com Òmnium Cultural, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Súmate, entre altres. El ple de Sant Cugat i la junta de veïns de Valldoreix han manifestat aquest mes el seu suport a aquesta proposta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.