La Fundació Privada Sant Medir desapareix i s'integra en el Grup Catalònia


  • Comparteix:

Actual edifici que ocupa la Fundació Sant Medir

Actual edifici que ocupa la Fundació Sant Medir

La Fundació Privada Sant Medir, creada el 2003, desapareix i entra a formar part del Grup Catalònia, que assumeix 43 usuaris, 60 professionals i el concert amb la Generalitat. L'absorció es formalitzarà al setembre, mentre que el trasllat a les instal·lacions que el grup té a Cerdanyola serà al desembre. La Fundació Privada Sant Medir travessa problemes econòmics i ocupa un espai que no reuneix les condicions per continuar l'activitat.

Les converses van començar al febrer quan el Grup Catalònia, que actualment gestiona 900 usuaris, es va interessar per la situació de l'entitat santcugatenca. El trasllat al recinte Flor de Maig de Cerdanyola del Grup Catalònia es farà al desembre per tenir a punt les obres de l'edifici que ocuparan els usuaris. Aquest espai rebrà el nom de Centre Sant Medir i, tot i que la fundació santcugatenca desapareix, el seu esperit de treball es mantindrà al Grup Catalònia, com explica el seu director general, Joaquim Serrahima.

Joaquim Serrahima

Els usuaris tindra un equipament nou, modern i que compleix la normativa. S'absorbeixen tots els treballadors. Serem continuadors de la seva tasca.


Fins que no es faci el trasllat, el Grup Catalònia desenvolupa intervencions de millora a l'actual edifici de la fundació, al costat de l'ermita de Sant Medir, perquè l'entitat pugui atendre els usuaris. A més, el grup assumirà la nòmina del desembre pendent de pagar als treballadors i retornarà l'espai al seu propietari, l'Ajuntament de Barcelona.

La directora de la Fundació Privada Sant Medir, Anna Puigpelat, s'ha felicitat per la nova etapa del centre.

Anna Puigpelat

Es veia que hauríem de tancar i teníem la preocupació que els professionals es quedessin sense feina i que es repartissin els usuaris per diferents centres. Però finalment seguirem tots junts.


Puigpelat ha afirmat que malgrat que es traslladen a Cerdanyola mantindran el vincle amb Sant Cugat. Ha aprofitat per agrair la col·laboració i el suport econòmic de les entitats locals en els darrers anys.

Trajectòria
La Fundació Privada Sant Medir va ser creada el 28 d'octubre de 2003. Els patrons eren membres de la junta directiva de l'Associació Patronat Sant Medir, que va néixer el 1971. La fundació va ser creada absorbint tots el serveis i instal·lacions de l'associació, així com la gestió i administració del Centre Sant Medir. La fundació treballa en la protecció de les persones amb discapacitat intel·lectual greument afectats, inclosa la de la tutela.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.