La Policia nacional espanyola recomana ser previsor i usar la cita prèvia ràpida per renovar el DNI i el passaport


  • Comparteix:

Persones esperant a ser ateses a la comissaria aquest dimecres

Persones esperant a ser ateses a la comissaria aquest dimecres

Ser previsor i utilitzar la cita prèvia ràpida són alguns dels consells que la Policia nacional espanyola dóna a les persones que hagin de renovar el DNI o el passaport davant la saturació en la gestió d'aquests tràmits. En el cas de la comissaria de Sant Cugat, la cita prèvia no s'atorga fins a inicis d'octubre.

En una conversa amb Cugat.cat, l'inspector responsable de la comissaria de la Policia nacional espanyola de Sant Cugat ha recordat que la pàgina web per fer les renovacions disposa de l'opció per demanar una cita ràpida, que permet veure les cites que s'han anul·lat a les comissaries d'altres municipis de la província. A través d'aquest sistema, el ciutadà pot demanar hora per a una data més pròxima encara que no sigui a la seva localitat. La llista va fluctuant al llarg de les hores, explica el cos, ja que s'actualitza a mesura que es van produint anul·lacions.

Si la renovació no és urgent, un altre dels consells que ofereix el cos és demanar la cita a partir dels tres mesos previs a la finalització de la vigència del document, perquè és el punt on es permet efectuar ja la renovació i no una duplicació. D'aquesta manera, el ciutadà s'assegura que tindrà el DNI o el passaport renovat abans que aquest no caduqui.

L'inspector també ha apuntat que els 10 números que es reparteixen cada matí per a gent que no té cita prèvia no són fixes i que depenen de la velocitat dels aparells informàtics amb els quals treballen. Actualment, hi ha només dos funcionaris treballant a la comissaria fent les renovacions i, tot i que intenten buscar espais per a la gent sense citació, no poden assegurar que els puguin atendre.

Sense aglomeracions
Els tràmits a la comissaria de Sant Cugat per renovar els documents no està generant grans cues, segons el cos policial. El matí de dimecres l'oficina ha registrat situacions diverses, segons expliquen els usuaris consultats per Cugat.cat.

Usuaris

No tinc cita prèvia, i no he pogut tenir número i porto esperant aquí des de les set del matí / M'he canviat de domicili i he vingut a renovar el DNI perquè tinc dos mesos de termini.


L'horari per fer els tràmits a Sant Cugat és de nou del matí a dues de la tarda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.