L'SCT demana precaució al volant davant de les festivitats del 15 d'agost


  • Comparteix:

El STC demana precaució a la carretera

El STC demana precaució a la carretera

El Servei Català de Trànsit (SCT) demana reforçar la precaució durant les festivitats del 15 d'agost i insisteix que s'eviti la conducció sota l'efecte d'alcohol i drogues. També remarca la necessitat de conduir amb prudència a l'hora de fer desplaçaments per vies secundàries i locals, sobretot en els trajectes curts i carreteres conegudes, i ens els moviments cap a zones de platja.

Incompatibilitat del consum d'alcohol i drogues amb la conducció segura
Els principals efectes de la ingesta d'aquestes substàncies són l'augment del temps de reacció, problemes de percepció, d'atenció, control i coordinació, així com també l'increment del son. Conduir amb una taxa d'alcohol superior a la permesa suposa una sanció econòmica d'entre 500 i 1.000 euros i la detracció de quatre o sis punts del permís de conduir.

Altres consells per a una conducció segura
En tota mena de recorreguts s'ha de circular amb el cinturó de seguretat cordat i, si es viatja amb nens, protegir-los amb els dispositius de retenció infantil. En conduir motocicletes o ciclomotors, cal portar casc ben cordat, igual que en el cas de la bicicleta.

S'han d'evitar les distraccions al volant i, sobretot, no utilitzar el mòbil durant la conducció. Aquest any s'han potenciat les mesures de control policial per evitar el seu ús a causa del gran número d'accidents que es van registrar l'any passat per aquesta causa.

Mesures especials de circulació, ordenació i regulació de trànsit
Es prendran mesures especials per minimitzar les afectacions viàries de sortida i de retorn d'aquest pont, sobretot a les carreteres d'accés a Platja d'Aro, però també al Vendrell, a Montblanc i a Reus. A més, amb motiu de la festa major d'Amposta, el diumenge i el dilluns també hi hauran restriccions de trànsit a algunes vies d'accés a la ciutat.

Els usuaris es poden informar de l'estat del trànsit a través del 012, del Twitter del SCT @transit, del web i a través de les cròniques radiofòniques i televisives dels diversos mitjans de comunicació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.