Paraira atribueix l'acumulació de voluminosos al període de traspàs del nou servei i a l'augment de l'incivisme


  • Comparteix:

La tinenta d'alcalde d'Entorn Urbà, Cristina Paraira, ha atribuït l'acumulació de voluminosos al carrer a l'increment de l'incivisme i al periode de transició del servei de recollida amb el nou concessionari. Paraira ha insistit en la necessitat que els santcugatencs facin ús del servei gratuït de recollida a domicili per evitar la problemàtica.

Aquests darrers mesos d'estiu, el descontentament ciutadà a causa de l'acumulació de voluminosos al carrer ha arribat a les xarxes socials.



L'acumulació de trastos i voluminosos es dóna tant al centre de la ciutat, com als districtes. Les deixalles localitzades van des de matalassos, banyeres i lavabos fins a mobles i peces de fusta. Així ho explica Paraira, que assegura que la situació comença a ser preocupant.

Cristina Paraira

En un recorregut de rambla del Celler i rambla Ribatallada m'he trobat sis matalassos. Però que passa, no? Això no és normal.


La titular d'Entorn Urbà ha explicat que l'acumulació d'aquestes voluminosos es deu a la combinació de diversos factors. L'estiu -un període difícil, segons Paraira-; l'increment de l'incivisme detectat aquest 2016- un 35%-, i al fet que l'antic sistema de recollida conviu amb el nou model implantat per Engrunes, nova concessionària del servei.

El servei de recollida de voluminosos ha augmentat amb vehicles i recursos, diu la tinenta d'alcalde, amb l'objectiu de reduir aquesta acumulació, però encara no es disposa de tota la nova maquinària. Al setembre s'iniciarà una campanya de conscienciació per aconseguir la major implicació ciutadana possible.

El servei de recollida
El servei actual permet la recollida de mobles, trastos vells i esporga. Els interessats han de trucar al 902 54 70 10 i, en un termini d'un o dos dies, el servei es posa en contacte per donar dia i hora de recollida.

Sant Cugat té també Punts Verds on es recullen els residus domèstics especials, els materials recuperables i els envasos de plàstic i les llaunes. Se seleccionen en contenidors i es porten a les plantes autoritzades de reciclatge o tractament situats a Can Calopa (antiga deixalleria), el Punt Verd del Centre, el Minipunt Verd del Mercat de Torre Blanca i el Punt Verd Mòbil.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.