El consistori preveu aprovar abans d'acabar l'any l'ordenança reguladora de terrasses


  • Comparteix:

L'ordenança de terrasses serà una realitat aquest any

L'ordenança de terrasses serà una realitat aquest any

La tinenta d'alcalde d'Entorn Urbà, Cristina Paraira, ha avançat a Cugat.cat que l'ordenança reguladora de les terrasses, que s'havia d'aprovar abans de l'estiu, ja s'està redactant i que es portarà a aprovació abans de finalitzar l'any. Paraira ha explicat que la normativa vol donar 'seguretat' als restauradors i 'deixar molt clar' els requisits a complir a l'hora d'ocupar l'espai públic.

Fa unes setmanes el Gremi de Restauradors exposava la preocupació de bars i restaurants pel fet que l'ordenança municipal de terrasses encara no estigués enllestida. Un tema de freqüent debat en les sessions del Pacte per la Nit, tot i que Paraira ha remarcat que 'el Pacte per la Nit no fa ordenances, sinó que és una tasca d'una comissió tècnica de l'Ajuntament'.

Paraira sí que ha expressat que espera que el document disposi del màxim consens possible amb els agents del Pacte per la Nit, l'eina per acordar la qualitat i els horaris d'oci nocturn. La titular d'Entorn Urbà ha avançat que l'ordenança marcarà d'una forma molt clara els requisits a complir en el nombre de taules i distàncies.

Cristina Paraira

Que no tinguis una inseguretat i que sàpigues amb què pots comptar si és que s'autoritza. Les autoritzacions es renoven cada any.


L'ordenança de terrasses també tindrà en compte la convivència amb els vianants i reflectirà la disposició en funció de si la terrassa està ubicada a l'eix de vianants o a carrers amb voreres. També abordarà els aspectes d'accessibilitat per garantir la convivència entre la restauració i el trànsit de ciutadans per la via pública.

De moment, els bars i restaurants funcionen amb l'últim decret regulador que marca els horaris d'obertura i tancament per al període comprès entre l'1 de maig i el 30 de setembre. Les terrasses tanquen a mitjanit de diumenge a dijous, i a la una de matinada dels divendres, dissabtes i vigílies de festiu. Alguns espais de la ciutat tenen uns horaris específics.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.