La Generalitat incorporarà 15 nous trens a la Línia del Vallès al 2019 i hi haurà més freqüència de pas


  • Comparteix:

Un comboi de FGC / Foto: ACN

Un comboi de FGC / Foto: ACN

FGC disposarà de 15 nous trens amb motiu de la prolongació de la Línia del Vallès, amb pas per Sant Cugat, que entraran en funcionament de forma gradual a partir de 2019. Ho ha anunciat aquest divendres el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, que ha afegit que amb la nova flota, la freqüència de pas entre Plaça de Catalunya i Sabadell es reduirà de 10 a 5 minuts i entre Terrassa i Plaça de Catalunya, de 8 a 5 minuts. Per garantir aquest ritme, el conseller no descarta 'fer més túnels perquè hi passin més trens'.

Rull ho ha dit després de fer un viatge de prova entre les dues noves estacions de Sabadell, Gràcia-Can Feu i Plaça Major, que s'inauguren el 12 de setembre.

Josep Rull

Hem millorat l'infraestructura i tindrem noves estacions. Ens calen més trens per garantir un servei de més qualitat. Farem una inversió de 135 milions.


La compra dels trens tindrà un cost de 130 milions d'euros. Segons Rull, està previst que amb les cinc estacions en funcionament, el nombre de passatgers de la línia s'incrementi en un 20%. L'objectiu, segons el titular de Territori i Sostenibilitat, és treure cotxes de la carretera i invertir en transport públic. De fet, es tracta 'd'una aposta claríssima per combatre el canvi climàtic', ha subratllat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.