El comitè d'empresa de l'HGC proposa una moratòria per afrontar la sortida del SISCAT


  • Comparteix:

L'Hospital General de Catalunya / Foto: HGC

L'Hospital General de Catalunya / Foto: HGC

El comitè d'empresa de l'Hospital General de Catalunya (HGC) vol que el govern explori la possibilitat d'aprovar una moratòria de la sortida del centre del SISCAT perquè l'empresa tingui temps d'elaborar un pla de reestructuració que redueixi l'impacte laboral i social de la decisió. Els representants dels treballadors ho han traslladat aquest dilluns en una reunió amb l'expresident de la Generalitat Artur Mas i la diputada de Junts pel Sí (JxSí) Montserrat Candini, que asseguren que estudiaran la proposta. Està previst que l'hospital surti de la xarxa pública el 31 de desembre, una situació que, segons els empleats, posa en perill 147 llocs de feina.

La presidenta del comitè d'empresa, Roser Morraja, ha explicat a Cugat.cat la proposta.

Roser Morraja

Volem que no passi res. En tot cas, que s'allargui aquest temps perquè l'empresa pugui preparar-se perquè no afecti tant treballadors i pacients.


La reunió respon a una ronda de contactes dels treballadors amb tots els grups parlamentaris. Morraja ha lamentat, però, que el conseller de Salut, Toni Comín, 'no vol escoltar cap proposta'.

L'últim que va dir Comín
En una trobada improvisada al maig a les portes del Parlament, el conseller va explicar a membres de CCOO de l'hospital que els llocs de feina es garantiran traslladant-los 'allà on hi hagi feina'. Ho deia just després d'una manifestació, quan Comín va demanar confiança als treballadors.

El perquè de la sortida
El consell de direcció del Servei Català de la Salut va aprovar el 22 de febrer l'exclusió del SISCAT dels centres amb afany de lucre. La decisió respon, segons Comín, a la voluntat de dedicar recursos 'a centres assistencials públics que en aquests moments no estan utilitzant tota la seva capacitat' en lloc de 'fer un contracte extraordinari i complementari amb hospitals privats'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.