El Dia sense Cotxes tallarà la Rambla del Celler i l'avinguda de Cerdanyola dijous de la setmana vinent


  • Comparteix:

El Dia sense Cotxes tancarà dijous de la setmana que ve la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura d'enguany amb una sèrie d'activitats que tallaran la Rambla del Celler i l'avinguda de Cerdanyola tot el dia. El programa d'activitats començarà aquest divendres i inclou una caminada per Collserola, la fira de vehicles elèctrics, un circuit de karts per a nens i una bicicletada popular.

La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, una activitat de sensibilització ambiental d'abast europeu, recull diverses activitats que començaran aquest divendres amb l'entrada en funcionament del registre municipal de bicicletes, que va aprovar el ple de juliol. Els interessats podran inscriure's al web Biciregistro.com per set euros. Els 100 primers rebran un obsequi de l'Ajuntament.

Aquest dissabte serà el torn de la Caminada Verda, un recorregut de tres hores per la serra de Collserola. L'endemà, de dos quarts d'onze del matí a dos quarts de tres de la tarda, la plaça de la Vila acollirà la fira de vehicles elèctrics, un circuit de karts a pedals per a infants i una bicicletada popular de 10 quilòmetres pels carrers de Sant Cugat.

El regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, ha dit a la presentació que aquestes activitats serveixen per visualitzar com podria ser la mobilitat del futur.

Joan Puigdomènech

Amb aquestes setmanes, d'una manera lúdica, estem mostrant que el canvi de patró de mobilitat és possible


Dijous de la setmana vinent serà una de les dates importants de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura amb la celebració del dia sense cotxes. La Rambla del Celler acollirà, de cinc de la tarda a vuit del vespre, un taller de manteniment de bicicletes, la possibilitat de pedalar a canvi de crispetes i diverses activitats i tallers per a tota la família.

La tinenta d'alcalde de Mobilitat, Cristina Paraira, assegura que és una bona oportunitat de veure els carrers sense cotxes.

Cristina Paraira

Pensem que són carrers importants per veure'ls sense accés al trànsit. Així es pot gaudir del carrer i veure que les ciutats guanyen amb aquesta amplitud.


Durant tota la setmana, hi haurà en marxa una altra activitat, la marató de l'ús de la bici. En aquesta proposta, que s'estrena enguany, els participants s'hauran de descarregar l'aplicació Strava, on quedaran enregistrats els quilòmetres recorreguts i entraran al sorteig de 200 euros en material per a bicicletes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.