La planta de Delphi inicia al novembre el procés per transformar-se en Newco


  • Comparteix:

Delphi aviat serà Newco

Delphi aviat serà Newco

La planta de Delphi començarà al novembre el procés per convertir-se en Newco, el conglomerat d'empreses format per J.Juan i Gutmar i les companyies d'enginyeria Guilera i la valldoreixenca ISEE. El comitè d'empresa ha explicat a Cugat.cat que l'activitat de Delphi es mantindrà de forma parcial fins al gener perquè han de continuar la producció d'un component per a automòbil per a Romania.

El cessament de l'activitat de les antigues Condiesel, Lucas i Delphi començarà a finals d'aquest mes amb la finalització de la producció mecanitzada. A mitjans d'octubre, arribarà el torn del muntatge de bombes d'injecció. Només una part de l'activitat actual de Delphi, la corresponent a la fabricació per a Romania, es mantindrà fins al gener de 2017.

El president del comitè d'empresa, José Antonio Morán, ha especificat que pràcticament no hi haurà una parada total de l'activitat.

Jose Antonio Morán

Serà un procés de transformació en què la planta pràcticament no tancarà perquè se solaparà l'activitat amb Newco.


Morán ha anunciat que la firma oficial de l'acord per a la reindustrialització de la planta serà a l'octubre. Ara, el procés està involucrat en la fase de selecció del personal de Delphi que sí que pot optar a continuar en plantilla, un compromís d'absorció de Newco que va marcar-se en els 208 treballadors. Són uns empleats que s'anirien incorporant a la nova empresa fins a finals de 2018 per configurar un gruix total de més de 300 persones amb la suma dels professionals de les empreses associades que es traslladin a Sant Cugat.

L'acord de reindustrialització es va comprometre a donar feina a un 40% de la plantilla de Delphi, que té 540 treballadors. Les empreses invertiran dos milions en l'adequació de la planta i 10 més en la posada en marxa de l'activitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.