Les Olimpíades entre residències, el plat fort de l'11a edició de la Setmana de la Gent Gran


  • Comparteix:

Foto de família

Foto de família

Unes Olimpíades esportives entre residències és la novetat d'enguany de la Setmana de la Gent Gran que tindrà lloc del 26 al 30 de setembre. Sant Cugat celebrarà el dia internacional d'aquest col·lectiu l'1 d'octubre amb un conjunt d'activitats dedicades a les persones grans i a tots els ciutadans. Un concert, una obra de teatre i una classe de gimnàstica són algunes de les propostes de l'11a edició d'aquesta cita.

L'objectiu de la iniciativa és crear un espai actiu i participatiu entre la gent gran i afavorir les relacions intergeneracionals. La tinenta d'alcalde de Polítiques de Cicle de Vida, Progrés Social i Habitatge, Susanna Pellicer, ha explicat que aquesta setmana serveix per mostrar la feina que fan les associacions per a persones grans durant tot l'any.

Susanna Pellicer

La Setmana de la Gent Gran és un reconeixement al treball actiu i participatiu que fa la gent gran que són joves d'esperit i fan tot tipus d'activitats, com anar als casals o cantar.


Les residències han unit esforços per organitzar les primeres Olimpíades entre les entitats que se celebraran el 30 de setembre a la llar d'avis de la parròquia. L'objectiu principal de la cita esportiva és la socialització de la gent gran i millorar la visibilitat del col·lectiu. L'educadora social de la residència pública Sant Cugat, Janeth López, ha explicat els objectius específics.

Janeth López

Volem crear relacions interpersonals entre les persones del mateix col·lectiu, exercitar la psicomotricitat, augmentar l'exercici físic i participar en un esdeveniment cultural, i que la persona aquell dia s'ho passi molt bé.


L'educadora també ha remarcat que s'espera que aquesta primera edició de les Olimpíades serveixi com a precedent per als anys vinents.

Programa d'activitats
Dimarts, 27 de setembre: La plaça d'Octavià acollirà a partir de les cinc de la tarda el taller de la bufanda de la iaia, que proposa teixir una bufanda gegant entre totes les persones que passin per allà i vulguin participar-hi. Els Amics de la Gent Gran també posaran a la venda bufandes fetes per les persones de l'entitat.

Dimecres, 28 de setembre: El concert de corals de gent gran es farà a les sis de la tarda a la residència pública Sant Cugat amb la participació de la coral del Casal de la Gent Gran Sant Cugat, coral Esclat Germanor, coral de la Llar d'Avis de la Parròquia i coral Tardor.

Dijous, 29 de setembre: A dos quarts de deu del matí, es farà una classe de gimnàstica a càrrec de l'equip de fisioterapeutes de CAVIS. A dos quarts de sis de la tarda, és el torn de l'Associació de Veïns del Monestir que proposen l'obra de teatre 'Xivarri al barri' a la Casa de Cultura.

Divendres, 30 de setembre: Les Olimpíades començaran a les onze del matí a la llar d'avis de la Parròquia i hi participen les residències Sant Salvador, Pública Sant Cugat, Llar d'Avui Mira-Sol, Jardins de Valldoreix, Cugat Natura, Amma, Orpea i Virgen de la Puerta. Per últim, el show de la gent gran posarà punt final a la celebració, amb la participació d'Els Marxosos, Casal de la Gent Gran de Sant Cugat i Casal de la Gent Gran de Mira-sol. Hi haurà berenar per a tothom.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.