Les persones refugiades, tema central del Dia Internacional de la Pau aquest dissabte a Sant Cugat


  • Comparteix:

Cartell de la iniciativa

Cartell de la iniciativa

Sant Cugat celebrarà aquest dissabte el Dia Internacional de la Pau amb actes centrats en les persones refugiades. El terra de la plaça d'Octavià es convertirà en un mapa de la Mediterrània on tothom podrà enganxar un adhesiu en forma de peus per simbolitzar la distància entre Damasc i Sant Cugat. La carpa 'Fes un pas per les persones refugiades' oferirà els adhesius on cadascú podrà escriure un desig per a aquest col·lectiu. També hi haurà una actuació de Pallassos sense Fronteres i poesia i música per exposar la situació dels refugiats i sensibilitzar els ciutadans.

L'actuació dels Pallassos sense Fronteres començarà a les sis de la tarda i, al cap de mitja hora, personalitats i entitats del municipi enganxaran els adhesius al terra de la plaça. A les set de la tarda, es llegirà el manifest pels drets de les persones refugiades i, tot seguit, l'Associació de Veïns Centre-Estació farà una lectura de poesia i Gospel Fusió oferirà un concert de músiques del món.

Les entitats Cooperació, Fundipau i Benestart instal·laran carpes informatives per sensibilitzar els ciutadans sobre la situació dels refugiats. També hi haurà la carpa d'acció 'Fes un pas per les persones refugiades' on es podran recollir els adhesius en forma de passes. La carpa de l'Escola Municipal d'Art exposarà 'Rostres del Mediterrani', uns treballs que els estudiants han dibuixat per a la campanya de Stop Maremortum, i oferirà un espai perquè les persones interessades dibuixin un rostre de la Mediterrània per fer una fotografia i penjar-la a la campanya de Twitter #MediterraneanFACES.

Dijous de la setmana que ve, el Casal TorreBlanca acollirà la xerrada 'Persones refugiades, un repte pels drets humans?' a càrrec de la periodista siriana Zaina Erhaim i el metge palestí voluntari a Lesbos Essam Daod. La periodista i codirectora del documental 'To Kyma', la santcugatenca Arantza Díez, moderarà l'acte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.