Isabel Hernández (Fundació ACE): 'Quan baixa el rendiment intel·lectual, cal consultar el metge'


  • Comparteix:

Isabel Hernàndez, instants després de la xerrada

Isabel Hernàndez, instants després de la xerrada

Per ara no hi ha cura per a l'Alzheimer però sí medicaments que fan minvar els seus efectes i per això és vital la detecció precoç. Aquesta és una de les conclusions que ha posat sobre la taula l'especialista en Neurologia de la Fundació ACE, Isabel Hernández, a la xerrada organitzada per l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer del Vallès Occidental (AFA-VO) aquest dimecres a la Casa de Cultura. Hernández ha parlat de l'àmbit de la investigació en una cita on altres especialistes han tractat el suport a les famílies i la cura dels afectats.

ESCOLTA-HO

Algunes de les frases més destacades de l'entrevista:

'El diagnòstic és una notícia molt dura i costa d'acceptar al malalt i a la família. Tot i ser una malaltia molt coneguda, hi ha molt poca informació i quan t'hi trobes no saps com reaccionar. Per això, és molt important el paper de les associacions per ensenyar a cuidar, que és molt complicat'.

'Hi ha dos tipus de tractament en fase d'investigació, tots en fase preliminar, i, probablement, el 90% no sortiran mai al mercat. Fa 20 anys que tenim fàrmacs però cap que aturi la malaltia. Per això és vital el diagnòstic precoç'.

'És necessari que quan la gent té queixes de memòria s'ho faci mirar. Si no té res, doncs no passa res però que s'ho faci mirar'.

'Quan la persona detecti que no rendeix com rendia abans és el moment de visitar el metge. Això pot ser per causes molt diverses però cal una intervenció mèdica per aclarir totes les possibilitats. L'edat és secundària'.

'La llei de Dependència dóna resposta però no disposa dels recursos econòmics necessaris a causa de la crisi'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.