Les votacions sobre la lliure disposició de la Floresta tenen lloc aquest dimecres i dijous


  • Comparteix:

Els florestans, cridats a la participació / Foto: Laflorestaweb

Els florestans, cridats a la participació / Foto: Laflorestaweb

Els florestans estan cridats a triar aquest dimecres i dijous quines propostes es beneficiaran del pressupost lliure disposició de la Floresta, dotada de 80.000 euros. Les urnes s'ubicaran a la sortida de l'escola La Floresta, al Centre Cívic i a la plaça de l'Estació. La majoria dels projectes estan vinculats amb l'educació i el lleure (31,8%), el medi ambient (22,7%), la mobilitat i l'urbanisme (18,2%), els esports (18,2%) i el patrimoni i la memòria (9,1%).

Al consell de barri del districte de juny, el president de l'organisme, Ramon Piqué, va assegurar que tots els projectes són executables, però 'amb matisos'. És el cas de la proposta de protecció de contenidors, que s'ha validat parcialment, ja que s'ha considerat altres alternatives als tancaments de fusta. Altres propostes que han passat el filtre, malgrat la seva complexitat, són la dotació d'equips de so, infraestructures per al cinema a la fresca, i un museu de patrimoni i història. Els tècnics van apuntar que aquestes iniciatives impliquen despeses de gestió que sobrepassen el pressupost anual.

Les 17 propostes restants han passat la validació tècnica al 100%, algunes d'elles amb pressupostos que oscil·len entre els 1.000 i els 18.000 euros. El membre d'Escaladors de Sant Cugat, Manel Berenguer; la presidenta de l'AMPA de l'escola La Floresta, Xènia Amorós, i el membre de La Floresta Parla Guillermo Gallego han detallat els seus projectes.

Florestans

Oferiries un búlder gratuït i públic a tots els barris i ciutats a l'entorn de FGC. / És una idea per canviar el concepte de parcs infantils. / El PMU ha deixat pendents espais que necessiten equipament.


Entre les propostes vinculades a l'educació, l'esport i el lleure, hi ha també circuits d'iniciació al BTT i al BMX, un 'skate park' i un espai de gimnàstica per a la gent gran. L'apartat de medi ambient porta projectes com una recollida de deixalles en zona forestal, criar libèl·lules per eliminar el mosquit tigre i un observatori del senglar.

En el capítol de mobilitat i urbanisme, hi apareixen propostes com un bicibox i posar voreres i millorar enllumenat entre les places del Centre i de l'estació. Una altra idea és construir unes escales de fusta que connectin la plaça de l'Estació i el carrer de Bonavista.

L'àmbit d'innovació presenta un itinerari autoguiat per l'Anella Verda i infraestructura audiovisual per als continguts de la web de patrimoni. La cultura també porta un itinerari per conèixer les entitats i un espai d'escultura i experimentació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.