El primer hort comunitari de Sant Cugat obre a Mira-sol amb la voluntat d'exportar el model a la resta de la ciutat


  • Comparteix:

El primer hort comunitari de Sant Cugat ja és una realitat. Després de tres anys de feina, aquest dilluns els 179 membres de la comunitat de l'hort de Mira-sol han entrat per primera vegada al solar de 3.200 metres quadrats ubicat darrere el casal del districte. La iniciativa aposta per la comunitat, l'agricultura ecològica i la formació dels seus membres. L'Ajuntament i els usuaris volen exportar el model a la resta de districtes en els propers mesos.

L'hort està dividit en 40 parcel·les individuals i set comunitàries, i està dotat d'un hivernacle, canals de reg per degoteig, una zona comunal i diferents espais d'emmagatzematge, entre d'altres. L'objectiu és crear un espai de producció agroecològica que contribueixi a la sobirania alimentària de Sant Cugat, fomentar la funció comunitària i donar eines per a la formació.

El projecte neix del treball conjunt entre l'Ajuntament, el consell de barri de Mira-sol i Cíclica, l'entitat que ha assessorat i ha format part del procés. El membre de Cíclica Quim Arcas explica que la voluntat és que al juny de l'any vinent l'hort sigui un espai autogestionat.

Quim Arcas

L'objectiu és que una associació gestioni aquest espai. Els usuaris tenen un marge de nou mesos, acompanyats per Cíclica, per esdevenir una associació.


L'objectiu és créixer i estendre's a la resta de districtes, segons la presidenta del consell de barri de Mira-sol, Carmela Fortuny.

Carmela Fortuny

És una experiència pilot que no tinc cap mena de dubte que serà extrapolable a altres indrets de la ciutat.


L'entrega de claus de l'hort comunitari ha anat acompanyada d'una assemblea dels usuaris, una gimcana per endevinar el codi d'entrada a les parcel·les i la plantada d'un arbre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.