Oncolliga porta al Claustre el segon sopar solidari per recaptar fons i fa una crida al voluntariat


  • Comparteix:

Marisol Podio, Cristina Oromí i Susanna Pellicer

Marisol Podio, Cristina Oromí i Susanna Pellicer

La Fundació Lliga Catalana d'Ajuda Oncològica (Oncolliga) organitza, amb el suport de l'Ajuntament, el segon sopar solidari per recaptar fons al Claustre del Monestir divendres de la setmana vinent. L'entitat vol difondre la seva tasca i fa una crida a la ciutadania perquè hi col·labori a través de voluntariats. El consistori s'ha compromès a buscar un nou espai per a la fundació, actualment amb seu al Xalet Negre, que pugui donar resposta a la demanda d'atenció creixent de la ciutadania. Els tiquets per assistir a l'àpat, a les vuit del vespre, es poden aconseguir a l'Oficina de Turisme i costen 45 euros.

La trobada anirà precedida d'una xerrada de la cap del servei d'Oncologia de l'Hospital de Terrassa, Àngels Arcusa, que abordarà les dietes més adequades per prevenir el càncer. La vetllada s'acompanyarà de la música de la soprano Maria Teresa Vert i del pianista Daniel Garcia.

L'any passat, la trobada va aplegar més de 100 persones i va recaptar més de 5.000 euros. No obstant això, l'objectiu principal ara és difondre la tasca que fan i captar nous voluntaris, que poden col·laborar amb ajudes regulars o puntuals, com acompanyar una persona malalta al metge o ajudar en l'organització d'activitats. Ho ha explicat la presidenta de la delegació local d'Oncolliga, Marisol Podio.

Marisol Podio

La intenció és donar-nos a conèixer per poder continuar ajudant les persones malaltes de càncer i les seves famílies.


Oncolliga és una entitat de suport i ajuda les persones malaltes de càncer i els seus familiars i que actualment està formada per una desena de persones. L'any passat, els membres de la fundació van fer 179 atencions a domicili i, des del servei de psicologia, es van fer 564 visites, de les quals 496 es van dur a terme al Xalet Negre i 68 a domicili.

La tinenta d'alcalde de Polítiques de Cicle de Vida, Susanna Pellicer, ha reconegut la tasca de l'entitat i ha anunciat que des de l'Ajuntament s'intentarà buscar un espai més ampli que el que ofereix l'equipament de la plaça d'en Coll.

Susanna Pellicer

L'espai que fan servir es queda petit i ara estem mirant com poden ampliar activitats. Ara fins i tot estan dient que no a gent i això Sant Cugat no s'ho pot permetre.


Enguany el programa de l'entitat estarà ornamentat amb una papallona dibuixada per l'artista Lluís Ribas que, com la de l'any passat, representa el punt d'inflexió d'un malalt de càncer quan descobreix que pateix la malaltia. A més, el Claustre acollirà les obres que els artistes de Firart exposen actualment a la Casa de Cultura. Són unes peces que estan a la venda per recollir també fons per Oncolliga.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.