El programa Equal del Servei Municipal d'Ocupació dóna feina a 57 santcugatencs


  • Comparteix:

Recoder i Toni Ramon han entregat els diplomes als participants.

Recoder i Toni Ramon han entregat els diplomes als participants.

Un total de 57 santcugatencs han obtingut feina en l'últim any i mig després de realitzar el Cursos de Formació Ocupacional que realitza el SOM, dins el projecte comunitari Equal. Aquestes altes indiquen que la taxa d'inserció laboral dels cursos ha estat del 56 per cent, 31 punts més del que tenia previst el Servei d'Ocupació Municipal.

L'Ajuntament participa des de finals de 2002 en el programa 'Equal Vallès Ocupació', una iniciativa co-finançada per la Unió Europea que té com a objectiu implementar la inserció laboral dels col.lectius socials més desafavorits. L'aplicació del programa a Sant Cugat s'ha traduït en la realització dels Cursos de Formació Ocupacional que coordina el SOM, que ha format a un total de 98 persones.

D'aquestes, 57 han aconseguit una contractació després de realitzar aquest curs que ha comptat amb el suport de 8 empreses del municipi. Pel tinent d'alcalde de Polítiques Socials, Toni Ramon, aquestes xifres han superat de sobres les expectatives de l'Ajuntament en el programa Equal:

Toni Ramon

Aquestes dades suposen un gran triomf per a nosaltres, però sobretot per els membres del curs que són el principals responsables


Aquests resultats s'han fet públics durant l'acte de lliurament de diplomes als 20 alumnes dels cursos d'auxiliar d'ajuda a domicili i ajudant de cuina i cambrer. L'alcalde ha estat l'encarregat de donar l'enhorabona als participants, tot recordant els obstacles que tenen alguns col.lectius a l'hora d'accedir al mercat laboral:

Lluís Recoder

És la nostra obligació com Ajuntament ajudar aquestes persones a desenvolupar-se en el mercat laboral, i sabem que no és fàcil per segons quins sectors


En el programa Equal participen el Consell Comarcal del Vallès Occidental, 17 municipis de la comarca, sindicats, patronals i algunes entitats associatives.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.