El director de l'HGC subratlla la flexibilitat del centre en el diàleg amb Salut, però admet 'nerviosisme' a la plantilla


  • Comparteix:

Ajuntament i HGC confien en el diàleg / Foto: HGC

Ajuntament i HGC confien en el diàleg / Foto: HGC

La direcció de l'Hospital General de Catalunya (HGC) defensa la bona predisposició del centre en les converses amb la Generalitat, però admet 'nerviosisme' pel futur de l'equipament davant la sortida de l'hospital del sistema sanitari públic. Ho ha dit el director general del centre, Xavier Mate, que ha coincidit amb l'alcaldessa, Mercè Conesa, en la necessitat de trobar solucions que garanteixin l'assistència als veïns de Sant Cugat i els llocs de treball de la plantilla.

'La junta facultativa està nerviosa i els treballadors estan nerviosos', ha dit Mate després de la trobada amb Conesa per signar el conveni de col·laboració entre l'operador sanitari i el Teatre-Auditori aquest dimarts. Tot i aquest clima, Mate ha reclamat estudiar la situació per trobar punts en comú entre les necessitats de la població i les intencions de la Generalitat.

Xavier Mate

Cal analitzar tècnicament la situació, cal repassar els números i estudiar les necessitats d'una zona en creixement en un futur. Estem preocupats.


La sortida de l'hospital del sistema públic anirà acompanyat d'un ERO que afectaria prop de 150 treballadors, segons els empleats del centre.

Conesa ha reiterat la preocupació per la possibilitat que la sortida del SISCAT es tradueixi en una pèrdua de llocs de feina i en una reducció de la qualitat assistencial. Preguntats per si Sant Cugat té preparada alguna proposta alternativa, ha estat Conesa la que ha assegurat que estudien diverses opcions que traslladaran al conseller Comín, però no ha volgut avançar els detalls.

Comín a Sant Cugat
El conseller de Salut, Toni Comín, ha visitat Sant Cugat aquest dimarts al matí per apadrinar la nova promoció del curs d'Infermeria de l'Escola Universitària Gimbernat.

Cugat.cat s'ha posat en contacte amb Salut per conèixer el posicionament del departament, però ha declinat fer declaracions fins la finalització del procés.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.