Hora Bruixa, Arran i l'Assemblea Jove de la Floresta reivindiquen 'la despenalització de l'avortament'


  • Comparteix:

Hora Bruixa ha penjat una pancarta a la plaça d'Octavià / Foto: Hora Bruixa

Hora Bruixa ha penjat una pancarta a la plaça d'Octavià / Foto: Hora Bruixa

El col·lectiu feminista i revolucionari de Sant Cugat Hora Bruixa, Arran Sant Cugat i l'Assemblea Jove de la Floresta reivindiquen 'la despenalització de l'avortament' amb una pancarta al mur del Monestir, a la plaça d'Octavià, penjada aquest dimecres. Amb aquesta actuació els col·lectius volen visibilitzar el conflicte coincidint amb el Dia internacional per a la despenalització de l'avortament.

La membre d'Arran i Hora Bruixa Maria Gordillo ha explicat a Cugat.cat els motius de la reivindicació.

Maria Gordillo

Avui dia les menors d'edat no tenen dret a avortar sense el consentiment patern. Si els seus pares no els hi donen el permís han de tenir fills en contra de la seva voluntat i això és un altre mecanisme que té l'Estat per exercir violència al cos de les dones.


Els col·lectius han aprofitat l'acció per donar suport a les feministes encausades per entrar a l'església de Sant Miquel durant una missa el febrer del 2014 per defensar l'avortament lliure i gratuït. La fiscalia imputa a les sis activistes un delicte contra la llibertat de consciència i els sentiments religiosos i demana un any i mig de presó per a cadascuna. El Bisbat de Mallorca, personat en la causa com a acusació particular, sol·licita quatre anys de presó per a cada jove. El judici se celebrarà aquest dijous i divendres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.