L'Ajuntament activa a Can Solà un dispositiu indefinit divendres i dissabtes per eradicar el 'botellón'


  • Comparteix:

Agents de la Polícia Local adverteixen del tall de trànsit al carrer de Solà

Agents de la Polícia Local adverteixen del tall de trànsit al carrer de Solà

El consistori ha activat a la zona de Can Solà un dispositiu indefinit per combatre divendres i dissabtes a la nit el 'botellón' i per reduir els problemes de sorolls i brutícia. La Policia Local i els Mossos es coordinaran per engegar la iniciativa, que prohibirà, de nou, el pas de vehicles i l'aparcament al carrer de Can Solà. El consistori recorda que Policia Local identificarà les persones que consumeixin alcohol il·legalment al carrer i que aquestes poden afrontar multes de 375 euros si infringeixen l'ordenança de civisme.

El dispositiu engegat, que s'aplicarà de dos quarts de nou del vespre a set del matí, també vol minimitzar el binomi cotxe-alcohol a Can Solà, una de les zones d'oci nocturn amb més concurrència. La mesura també es té en compte a la zona de Can Magí, segons la tinenta d'alcalde d'Entorn Urbà, Mobilitat i Seguretat Ciutadana, Cristina Paraira.

La titular, que també ha apuntat focus 'menors' de 'botellón' a Torreblanca i Turó de Can Mates, ha explicat que el consistori ha decidit activar aquest dispositiu per les queixes de veïns i empresaris.

Cristina Paraira

No només són els hàbits nocius, sinó que el tema produeix moltes molèsties a empresaris i a qui gaudeix de l'oci nocturn.


Les sancions també estan previstes a la mesura. Des de 2012, la Policia Local aplica el dispositiu Operació 0.0 per reduir el consum d'alcohol a la via pública, també a la zona de Can Magí. La mesura consisteix en una primera fase en què s'informa els infractors de l'incompliment de l'ordenança de civisme per després, en una segona fase, aplicar la sanció de 375 euros. L'Ajuntament no ha facilitat dades de denúncies interposades fins ara.

El 2013 la lluita contra el 'botellón' incorporava un giny electrònic de detecció d'alcohol en les begudes. L'aparell es col·loca sobre el recipient per detectar possibles 'vapors' alcohòlics i dota la Policia Local d'instruments per evidenciar les proves a l'hora de sancionar el consumidor.

Actuacions paral·leles
Sant Cugat també participa a la campanya 1segon.cat amb assessorament a joves i famílies, xerrades i tallers. A les dues darreres Festes Majors, una carpa informativa de la campanya va ubicar-se al Parc de Ramon Barnils per informar dels riscos que suposa el consum de drogues i alcohol.

Moció institucional
El fenomen del 'botellón' a les zones de Can Solà i voltants ve exposant-se per part de veïns, (audiència pública), entitats (Assemblea de la Bici), partits polítics (C's) i empreses (Sant Cugat Empresarial) en els últims anys. És una problemàtica sobre la qual el consistori ha vingut aplicant diferents mesures, com l'aprovació el 2011 d'una moció institucional per millorar la seguretat i el civisme en coordinació amb Cerdanyola, la Diputació i Mossos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.