Dos realitzadors santcugatencs comencen un Verkami per fer un documental sobre la Jungla de Calais


  • Comparteix:

'The Jungle' és el títol del documental que es rodarà aquest mes d'octubre / Foto: The Jungle

'The Jungle' és el títol del documental que es rodarà aquest mes d'octubre / Foto: The Jungle

Els realitzadors santcugatencs Yves Dimant i Dani Velázquez preparen un documental sobre la jungla de Calais, el camp de refugiats más gran de l'Europa Occidental, ubicat a França. Els joves ja van tenir una primera experiència al camp a principis d'any i volen tornar-hi aquest octubre després que el president francès, François Hollande, anunciés que vol tirar-lo a terra abans de finals d'any. Dimant i Velázquez han engegat una campanya a Verkami per poder costejar la gravació d'un documental professional que puguin presentar en festivals de cinema internacionals.

La producció del documental començarà l'última setmana d'octubre i s'allargarà uns 12 dies. Tot el que es recapti amb la campanya de micromecenatge es dedicarà a la producció i la postproducció del documental, que durarà uns quatre mesos.

Un dels responsables del projecte, Dani Velázquez, ha explicat a Cugat.cat que amb aquest pressupost volen fer 'un salt qualitatiu' que els permeti denunciar la situació de Calais a festivals de cinema d'arreu del món.

Dani Velázquez

L'objectiu de fer el Verkami és dotar-nos d'un pressupost que ens permeti un salt qualitatiu per fer una peça que sigui completament professional, que es pugui moure per televisions i festivals.


L'objectiu del treball és posar de manifest la situació que viuen les més de 7.000 persones que viuen a l'anomenada jungla de Calais i la inoperància dels governs occidentals per donar solució a la situació dels refugiats.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.