La ciutadania puntua l'estat general de Sant Cugat amb un 7,3, segons l'Observatori Sociològic


  • Comparteix:

En primer pla, el regidor de Medi Ambient i Comissionat de Participació Ciutadana, Joan Puigdomènech, que ha presentat l'observatori

En primer pla, el regidor de Medi Ambient i Comissionat de Participació Ciutadana, Joan Puigdomènech, que ha presentat l'observatori

La ciutadania valora amb un 7,3 l'estat general de Sant Cugat, en el darrer Observatori Sociològic. És una nota gairebé idèntica a la de febrer, quan va ser del 7,2. El document s'ha presentat aquest dijous en roda de premsa.

Satisfacció general amb la ciutat però amb aspectes a millorar
L'Observatori Sociològic recull que el 92% dels ciutadans se sent satisfet de viure a la ciutat amb una nota de 8,15. Els veïns de la zona de Coll Favà-Parc Central són els que posen millor qualificació (8,31) i els de l'àmbit de la Floresta i les Planes, la pitjor (7,6).

L'espai per aparcar el cotxe s'emporta un suspens amb un 4,4 i el trànsit aprova per poc (5,3). Altres aspectes valorats al document són l'enllumenat públic (6,7), el civisme (6,6), la urbanització dels districtes (6,6), la neteja i la higiene dels carrers (6,5), el servei d'autobusos urbans (6,3) i l'estat de la pavimentació dels carrers (6,0).

Els serveis municipals pels quals s'ha preguntat a l'enquesta aproven amb escreix. La millor nota se l'endú el Banc del Temps (7,4).

Seguretat ciutadana
La ciutadania de Sant Cugat valora amb un 7,1 la seguretat ciutadana al municipi, dues dècimes per sobre de l'onada de febrer. Les dades recollides aquest vegada són de principis de juliol, abans de la temporada d'estiu, quan va haver-hi un repunt d'aquest tipus de delicte al municipi. En paral·lel, vuit de cada 10 veïns opina que Sant Cugat és segura i cívica.

Parc de Collserola i Sant Cugat
L'Observatori Sociològic ha preguntat pel Parc de Collserola per primera vegada. Tres de cada quatre santcugatencs visiten o han visitat alguna vegada el parc. El camí de Can Borrell és la via d’entrada utilitzada per sis de cada 10 usuaris del parc, seguida per la de la Salut (13%), el Bosc de la Serreta (6,3%) i Can Bell (2%).

Gairebé la meitat dels enquestats (48,6%) considera necessari regular els usos i les activitats que s'hi duen a terme, i sis de cada 10 demanen un increment de la vigilància al Parc Natural.

Notes a l'alcaldessa i a l'equip de govern
La gestió de l'alcaldessa rep un 6,7, una dècima menys que al darrer observatori. En canvi, creix el nivell de coneixement de Mercè Conesa, que marca record amb un 91,3% entre els veïns.

La gestió del govern municipal obté un 6,5. La valoració que la ciutadania fa del grau d’informació que rep del consistori és d'un 6,1. En aquest observatori, no s'ha preguntat per la tasca dels grups municipals de l'oposició.

Situació econòmica dels santcugatencs
Un 64% dels enquestats diu que la seva situació econòmica és igual que la de fa un any, mentre que un 15% diu que és millor i 18,2% afirma que és pitjor. Són xifres similars a les de l'observatori del febrer.

Posicionament ideològic
Gairebé un 29% dels enquestats diu ser d'esquerres i un 21%, de centre-esquerra. Un 18% es defineix de centre, un 12,6% de centre-dreta i un 2,9% de dretes.

L'Observatori Sociològic es va elaborar entre el 4 i el 22 de juliol amb 1.000 enquestes telefòniques a homes i dones empadronats a Sant Cugat de 17 anys o més. El nivell de confiança de la mostra és del 95,5%. L'ha dut a terme l'Institut Opinometre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.